Servei Català de Trànsit

L'SCT posa en marxa la campanya dirigida a motoristes 'Millor que et vegin'

query_builder   26 juliol 2013 12:57

event_note Nota de premsa

L'SCT posa en marxa la campanya dirigida a motoristes 'Millor que et vegin'

Presentació reflectors casc
·        Aquest 2013 hi ha hagut 22 motoristes morts a les carreteres catalanes
 
·        L’SCT recomana l’ús d’adhesius reflectors al casc per augmentar la seguretat d’aquests usuaris
 
 
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha presentat la campanya dirigida a motoristes “Millor que et vegin” per fomentar l’ús dels reflectors en el casc, un element que, ha destacat, “millora la visibilitat dels conductors de motocicleta, no només de nit”. En aquest sentit, Isern ha apuntat que, segons un estudi que està portant a terme l’UPC, s’ha detectat que més de la meitat dels conductors de turismes que han col·lidit contra motocicletes manifesten que no van veure el vehicle de dues rodes abans de l’accident. El director de l’SCT també ha manifestat que “l’educació viària és el principal factor de reducció de sinistralitat a llarg termini” i ha constatat que des de l’SCT es continuarà apostant per aquest àmbit, també en relació a la conducció de ciclomotors.
 
A l’acte de presentació també hi han assistit el cap de la Comissaria General de Mobilitat  dels Mossos d’Esquadra, el comissari Miquel Esquius, i el president del Grup de Treball de Motoristes, Josep Lluís Pedragosa.
“Millor que et vegin”
La campanya “Millor que et vegin” és una iniciativa sorgida en el marc del Grup de Treball de Motocicletes, per combatre la sinistralitat i millorar la seguretat dels usuaris d’aquest tipus de vehicles. Impulsat per l’SCT i integrat per una trentena d’agents socials, aquest grup es va reunir a principis del mes de juliol i va plantejar un pla d’accions orientat a reduir la sinistralitat d’aquest tipus de vehicles, que ha registrat un repunt aquests primers mesos del 2013. Així doncs, els tres eixos estratègics que es van posar sobre la taula per tal d’assolir una disminució dels sinistres viaris entre el col·lectiu dels motoristes són la reducció de la velocitat, l’augment de la seguretat i la insistència en la responsabilitat i la formació dels conductors dels vehicles de dues rodes.
Entre les mesures concretes fixades pels experts es va establir l’impuls de la utilització d‘elements reflectors complementaris. En aquest sentit, l’SCT ja ha concretat aquesta proposta amb la campanya “Millor que et vegin” de manera que es començaran a distribuir entre els usuaris de motocicletes uns reflectors per enganxar al casc que van acompanyats d’un díptic que conté els missatges “Millor que et vegin” i “Et veuran i augmentaràs la teva seguretat”.
 
Se n’ha fet un tiratge inicial de 10.000 exemplars, els quals es distribuiran des d’aquest cap de setmana a través dels Mossos d’Esquadra en els controls PREMOT previstos, i a partir de la primera setmana d’agost des de l’SCT es faran arribar els reflectors per a casc a les associacions de motoristes, als Serveis Territorials de l’SCT i a les dues autoescoles especialitzades en la formació de motoristes que hi ha a Catalunya perquè ho distribueixin als usuaris. Està previst, a més, que de cara al setembre, aquesta distribució s’ampliï a través d’autoescoles en general i monitors d’educació viària, entre d’altres.
 
(MÉS INFORMACIÓ AL DOSSIER DE PREMSA ADJUNT)

2  

Imatges

Díptic "Millor que et vegin"

Díptic "Millor que et vegin" 2230

Control PREMOT 26-07-2013

Control PREMOT 26-07-2013 294

1  

Fitxers adjunts

dossier en pdf

dossier en pdf
PDF | 726