·       Ha anunciat que li enviarà abans de final de mes un escrit per oficialitzar la petició de fer la consulta, juntament amb l’informe del CATN, i subratllarà que hi ha vies legals per fer-la
 
·       Durant la presentació de la Memòria Econòmica de Catalunya 2012, el cap de l’Executiu ha agraït “l’ajuda que ens donen les cambres de comerç en tot aquest procés”
El president Mas i el conseller Puig, amb els presidents de les cambres de comerç
El president Mas i el conseller Puig, amb els presidents de les cambres de comerç
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat avui que abans de final de mes enviarà un escrit al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, “per oficialitzar la nostra petició de fer una consulta”. El president ha explicat que en aquesta carta li farà avinent que “hi ha moltes vies des del punt de vista legal per poder-la fer” i que “hi ha una cohesió molt gran dintre de la societat catalana a favor de poder canviar l’statu quo de Catalunya”.
 
En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha indicat que quan s’analitza l’economia catalana i es compara amb la de l’Estat es veu que des de fa molts anys “juguem amb inferioritat de condicions, perquè tenim un dèficit fiscal molt gran i una dotació d’infraestructures públiques molt més baixa que els altres”. “Per tant, probablement l’únic camí que ens queda és canviar l’statu quo de Catalunya”, ha insistit, i ha afegit que “només es pot canviar a través d’exercir el dret a decidir i que el poble de Catalunya es faci responsable del seu propi futur”.
 
Artur Mas ha anunciat que amb la carta que enviarà al president espanyol afegirà l’informe, traduït al castellà, que ahir li va lliurar el Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), perquè "vegi que realment hi ha moltes vies per poder fer aquesta consulta”. El president ha revelat també que en aquest escrit demanarà a Mariano Rajoy “reiniciar d’alguna manera les converses i les negociacions, perquè volem fer la consulta de manera acordada, pactada i legal”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquest anunci durant la presentació de la Memòria Econòmica de Catalunya 2012, que edita el Consell de Cambres de Catalunya. En l’acte l’ha acompanyat el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig. També hi ha intervingut el president del Consell General de Cambres de Catalunya, Miquel Valls; la directora de la Memòria, Carme Poveda, i el president de la Cambra de Comerç de Manresa, Pere Casals.
 
Agraïment a les cambres de comerç
En el seu parlament, el president Mas ha subratllat i agraït “l’ajuda que ens donen les cambres de comerç de Catalunya per tot aquest procés de canvi d’statu quo del país i de millora”. Ha afegit que “cadascú pot tenir la seva opinió sobre quina ha de ser l’estació final de trajecte” i que “no cal que hi hagi unanimitat, però sí una gran majoria respecte que hem de fer el trajecte, que això és el dret a decidir”.
 
En aquesta línia, Artur Mas ha destacat que “les cambres de comerç ens estan ajudant, com ho estan fent organitzacions empresarials, sindicals i entitats de tot tipus del teixit associatiu català”. “Aquesta feina que es va fent conjuntament, és la que realment ens dóna força de cara a aquestes negatives que ens anem trobant per part de les institucions de l’Estat”, ha remarcat.
 
El sector industrial liderarà la sortida de la crisi
Una de les principals conclusions d’aquesta nova edició de la Memòria Econòmica de Catalunya és que el sector industrial liderarà la sortida de la crisi a Catalunya i el canvi de model econòmic que se’n derivarà. La publicació, que s’edita cada any des del 1965, inclou un monogràfic sobre la indústria que identifica les seves potencialitats i aporta punts de vista en el disseny de la política industrial a Catalunya.
 
El cap de l’Executiu ha celebrat que s’hagi posat l’accent en el monogràfic sobre la indústria catalana i ha assenyalat que “hi ha un acord general en què s’ha de recuperar el terreny perdut i que Catalunya és dels pocs territoris del sud d’Europa que pot aspirar a recuperar la seva base industrial”. Ha afegit que les principals economies sanejades d’Europa són les de base industrial i exportadora i ha destacat el “gran esforç que s’està fent a l’economia catalana per internacionalitzar-nos”. “Això és fonamental, és el nostre gran camí i probablement l’únic”, ha conclòs.
 
Abans de la presentació de la Memòria, el president Mas i el conseller Puig s’han reunit amb el president del Consell de Cambres i amb els presidents de les tretze cambres que en formen part. Durant la sessió de treball han valorat els convenis entre la Generalitat i les cambres.

1  

Imatges

Foto de grup

Foto de grup 1227