Territori

Millora de la qualitat dels serveis a la Costa Brava amb la incorporació de 5 nous autobusos de SARFA, que suposen una inversió d'1.150.000 €

query_builder   26 juliol 2013 14:58

event_note Nota de premsa

Millora de la qualitat dels serveis a la Costa Brava amb la incorporació de 5 nous autobusos de SARFA, que suposen una inversió d'1.150.000 €

 
  • La incorporació de les noves unitats permetrà reforçar les connexions entre les poblacions de la Costa Brava, les comarques gironines així com els enllaços amb els aeroports de Girona i del Prat
  • Les noves unitats estan dotades amb les últimes novetats en matèria de seguretat, ecosostenibilitat i confort, i completen la flota de 105 autobusos de SARFA
 

 
Presentació del nou servei

El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, i el president de Moventis, Miquel Martí, han presentat avui els cinc nous autobusos que s'incorporen a la flota de SARFA amb l'objectiu de millorar les connexions en transport públic entre les comarques gironines, les principals destinacions turístiques de la Costa Brava i la ciutat de Barcelona.


Per al director general, la mesura “forma part de les actuacions per  a la millora progressiva i constant de la qualitat en els serveis de transport públic, tenint en compte el paper protagonista i vertebrador de l'autobús a les comarques de la Costa Brava ”.


El president de Moventis, Miquel Martí, ha destacat “l'esforç realitzat per SARFA per fer efectiva la incorporació d'aquests cinc nous autobusos d'última generació que sumen una inversió d'1,15 milions d'euros”. Amb 92 anys d'història i 3,5 milions de passatgers transportats l'any 2012, l'empresa segueix creixent i introduint innovació i valor afegit al transport públic de la província de Girona, fins i tot en un context complex com l'actual.Martí ha ressaltat que “les noves unitats, juntament amb el nou enllaç directe dels municipis de la Costa Brava i l’aeroport de Girona inaugurat aquest estiu, potenciaran en gran mesura el sector turístic a les comarques gironines”.

 


5 nous autobusos d'última generació

 

A partir d'avui, dos dels autobusos (números de flota 3322 i 3323) s'incorporen a l'itinerari que enllaça els municipis de la Costa Brava Centre amb l’aeroport de Girona i Girona. Un altre autobús (número 3324), connectarà els municipis de la Costa Brava amb Barcelona i l'aeroport del Prat. Aquest autobús permet acollir fins a tres persones amb mobilitat reduïda.


Per donar resposta a la gran afluència de turistes durant els mesos estivals especialment a les localitats de Lloret i Tossa, i per satisfer les necessitats estacionals de mobilitat que se’n deriven, dos dels nous autobusos (3325 i 3326) s'incorporaran a l'itinerari que uneix els dos municipis de la Costa Brava amb Barcelona i l'aeroport del Prat. Durant la resta de l'any, un dels vehicles passarà a reforçar l'itinerari Aeroport del Prat – Barcelona – Costa Brava.


Els 5 autobusos estan equipats amb plataforma per garantir els desplaçaments i l'accés al transport públic de totes les persones amb mobilitat reduïda (PMR). Dues de les noves unitats han estat carrossades per l'empresa Beulas, amb seu a Arbúcies, i són del fabricant Scania. Les altres tres unitats son dels fabricants Mercedes i Scania i han estat carrossades per Irizar, empresa que va iniciar la seva activitat el 1889 i amb plantes de producció d'autocars a set països del món.


Totes les unitats són d'última generació en requisits mediambientals i compleixen amb la normativa EURO V de la Unió Europea, amb sistema de recirculació interna de gasos (AGR) sense additius, en el cas dels tres vehicles Scania, i a través de la utilització d’UREA (AdBlue), en el cas dels dos vehicles Mercedes.


En matèria de seguretat, els cinc autobusos incorporen un sistema antiincendis que detecta la temperatura del motor a través d'uns sensors col·locats en la part posterior de l'autobús i, en cas de temperatures elevades, expulsa un líquid a pressió similar al d'un extintor. A més, el sistema també incorpora tots els components de seguretat de la frenada amb portes obertes, plataforma desplegada, ABS, ASR i control d'estabilitat Esp. Tots els autobusos porten cinturó de 2 punts i càmeres de seguretat per al conductor per a la marxa enrere i per a la segona porta.

 

 

Millores en el transport públic de la Costa Brava a l’estiu

 

Pel que fa a les millores que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha introduït des de l’1 de juliol en les comunicacions dels municipis de la Costa Brava, Padrosa ha explicat que nou servei Costa Brava centre – Aeroport de Girona ha transportat més de mig centenar de viatgers, i el servei amb Barcelona i amb l’aeroport, que ja va funcionar l’any passat, n’ha transportat prop de 15.000, un 40% més que en el mateix període que l’any passat.

 

El reforç a les zones de càmping de Sant Pere Pescador, des de començament de mes la línia ha tingut prop de 400 viatgers.

 

2  

Fitxers adjunts

Foto

Foto
JPG | 13

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 383