Direcció General de Comunicació

El Govern impulsa la nova llei reguladora de l'activitat de comerç, serveis i fires

El Govern impulsa la nova llei reguladora de l'activitat de comerç, serveis i fires

query_builder   30 juliol 2013 15:16

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la nova llei reguladora de l'activitat de comerç, serveis i fires


 
  • L’objectiu de la iniciativa és garantir la consolidació del model d’èxit del comerç català
 
El Govern ha aprovat la memòria preliminar de l’avantprojecte de llei reguladora de l’activitat de comerç, serveis i fires, que regularà el model comercial català per al pròxim decenni. La nova llei ha d'integrar en un únic text normatiu la legislació en matèria de comerç, serveis i fires, actualment dispersa en quatre blocs normatius diferents (accés a l’activitat, modalitats de venda, activitats de promoció de vendes, pràctiques prohibides, horaris comercials, equipaments comercials i activitats firals).
 
Amb el nou text, el Govern haurà de tenir en compte l’evolució que ha experimentat el comerç i farà una previsió de futur per tal de configurar un nou marc normatiu unificat i adaptat a les noves necessitats i als nous entorns.
 
L’objectiu de la iniciativa és garantir la consolidació i la projecció de cara al futur d’aquest model d’èxit que ha estat i és el model català de comerç. També es vol avançar en la simplificació administrativa suprimint les càrregues innecessàries i incrementar la seguretat jurídica de les empreses mitjançant la clarificació dels diferents conceptes que configuren l’ordenació del comerç i els serveis.
 
Una norma amb vocació estructural i de permanència com ha de ser aquesta necessitarà construir el màxim consens polític i social. Per això, en l'elaboració de l'avantprojecte, el Departament d'Empresa i Ocupació mantindrà el diàleg amb les entitats representatives del món comercial, amb les entitats municipalistes i amb els grups polítics.
 
Aquesta iniciativa legislativa derogarà i substituirà les normes següents: el Decret legislatiu 1/1993, de 9 de març, sobre comerç interior, pel qual s’aprova la refosa en un text únic dels preceptes de la Llei 1/1983, de 18 de febrer, i la Llei 23/1991, de 29 de novembre; la Llei 8/2004, de 23 de desembre, d’horaris comercials; el Decret llei 1/2009, de 22 de desembre, d’ordenació dels equipaments comercials; la Llei 8/1994, de 25 de maig, d’activitats firals; i el recentment aprovat Decret llei 4/2012, de 30 d’octubre, de mesures en matèria d’horaris comercials i determinades activitats de promoció.
 
També ha de ser objecte d’aquesta compilació la Llei 1/1990, de 8 de gener, de disciplina del mercat i de defensa dels consumidors i dels usuaris, que, tot i no mantenir la seva vigència en l’àmbit de consum, preveu determinades infraccions en matèria de comerç interior.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia