Interior

L'ISPC impartirà a partir de 2014 un nou grau en Seguretat com a centre adscrit de la UB

· L'ISPC es converteix en nou centre adscrit de la Universitat

query_builder   30 juliol 2013 17:53

event_note Nota de premsa

L'ISPC impartirà a partir de 2014 un nou grau en Seguretat com a centre adscrit de la UB

· L'ISPC es converteix en nou centre adscrit de la Universitat

FOTO
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i el rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramirez, han signat avui un conveni d’adscripció i col•laboració acadèmica entre la Universitat de Barcelona i l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). A l’acte de signatura també hi ha assistit la directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Núria Aymerich.
 
D’aquesta manera, l’ISPC es convertirà en centre adscrit de la UB per impartir un nou grau en Seguretat a partir del curs 2014-2015. L’Institut està elaborant el pla d’estudis de la nova titulació juntament amb la Facultat de Dret de la UB, que tindrà com a objectiu la formació en seguretat des d’una perspectiva molt amplia.
 
Aquest nou grau en Seguretat comptarà amb una estructura acadèmica adequada a les necessitats actuals d’incerteses i riscos en aquest àmbit, com poden ser la seguretat alimentària, la sanitària, la química, la financera, la gestió de situacions de crisi o de perills mediambientals.
 
Aquest conveni també dona continuïtat a la col·laboració entre la UB i l’ISCP en el  Màster universitari en direcció estratègica de seguretat i policia, que la Facultat de Dret de la UB realitza conjuntament amb l’ISPC i que s’han iniciat aquest curs 2012-2013. L’Institut també participa en l’organització de diferents cursos d’extensió universitària.
 
Aquest conveni s’emmarca en l’acord, que el Govern de la Generalitat aprovà el passat 9 de juliol, pel qual encomana a l’ISPC que imparteixi estudis universitaris, mitjançant l’adscripció a una o vàries universitats públiques, per tal de respondre a la necessitat d’estructuració de la formació superior en l’àmbit de la seguretat.
 
L'adscripció de l'ISPC a universitats públiques permetrà als professionals de la seguretat obtenir títols universitaris i, per tant, assolir el reconeixement acadèmic dels estudis universitaris que realitzen. D'altra banda, també establirà una col•laboració permanent que posarà en valor el coneixement teòric per a la recerca i per a la transferència de coneixement, i permetrà comptar amb uns professionals sòlidament preparats en temàtiques fins ara poc considerades en els estudis superiors.
 
La col•laboració amb les universitats és un dels objectius estratègics de l’ISPC; en aquests moments l’ISPC ja col·labora en diversos programes amb la Universitat de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya i amb la Universitat de Lleida.

2  

Fitxers adjunts

FOTO 1

FOTO 1
JPG | 3017

FOTO 2

FOTO 2
JPG | 3173