Ports

El port de Vilanova i la Geltrú ja és un espai cardioprotegit

query_builder   30 juliol 2013 17:37

event_note Nota de premsa

El port de Vilanova i la Geltrú ja és un espai cardioprotegit

  • Ports de la Generalitat ha dotat el port de Vilanova i la Geltrú d’un desfibril·lador, fent del port un nou espai cardioprotegit de Catalunya
Aquest mes de juliol s’ha instal·lat un desfibril·lador a la façana de l’edifici de la llotja de peix del port de Vilanova i la Geltrú. L’objectiu d’aquest equipament és poder intervenir de manera ràpida en cas que una persona pateixi una aturada cardíaca. Així, es podrà cardioprotegir els usuaris del port i els ciutadans que ho puguin necessitar. L’habilitació d’aquest equipament s’emmarca com a mesura de millora en matèria de sanitat i seguretat dins del Pla d’autoprotecció del port de Vilanova i la Geltrú.
Ports de la Generalitat
L’aparell és un desfibril·lador extern automàtic (DEA). En cas d’emergència, primer s’ha de trucar al 112. S’aproparà la caixa que conté el desfibril·lador  a la persona en aturada i s’obrirà. A continuació s’hauran de seguir pas a pas les instruccions que anirà indicant l’aparell.
 
Les persones que atenguin al malalt li posaran uns pegats sobre el pit, en la posició que indica el desfibril·lador, a partir d’aquí, serà la pròpia màquina la que avaluarà el pacient i li aplicarà la reanimació cardiopulmonar.

El personal del port ha rebut formació per aplicar, en cas que sigui necessari, el suport vital bàsic al pacient, és a dir, la realització del massatge cardíac i les respiracions que es requereixen per completar l’acció del desfibril·lador.

Al costat d’aquest equipament s’ha col·locat informació amb les instruccions d’ús de l’aparell. Així mateix, en diversos punts de la zona portuària s’han posat enganxines informatives on s’indica que el port de Vilanova és un espai cardioprotegit.
 
 
 30 de juliol de 2013
 
 
 

1  

Imatges

Desfibril·lador instal·lat al port de Vilanova

Desfibril·lador instal·lat al port de Vilanova 3975

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 95