• La Generalitat mostra el seu rebuig a l’avantprojecte de llei de serveis professionals aprovat avui pel Consell de Ministres
  • El conseller de Justícia, Germà Gordó, assevera que “com en el cas de la reforma del món local, nosaltres exercirem totes les competències en matèria de col·legis professionals que ens reconeix l’Estatut de Catalunya”
Davant l’aprovació de l’avantprojecte de llei de serveis professionals per part del Consell de Ministres, el conseller de Justícia, Germà Gordó, ha mostrat el rebuig del Govern a la proposta i ha instat l’Executiu espanyol a no tirar endavant la reforma en aquests termes, de manera unilateral i sense cap mena de diàleg. En aquest mateix sentit, el conseller Gordó ha assegurat que “si malgrat l’oposició majoritària a l’avantprojecte, aquest supera la tramitació a les Corts, tenim clar que a Catalunya aplicarem la nova llei de col·legis professionals en la qual estem treballant amb consens i diàleg amb els agents implicats”.
 
“Com en el cas de la reforma del món local, nosaltres exercirem totes les competències en matèria de col·legis professionals que ens reconeix l’Estatut de Catalunya”, ha reblat Gordó, d’acord amb l’article 125. El conseller ha donat per fet que la futura llei espanyola serà supletòria de la catalana.
 
El titular de Justícia ha posat de manifest que “la decisió de tirar endavant aquest avantprojecte”, en ple període estival per a molts professionals, “posarà en dificultat els col·legis a l’hora de preparar les al·legacions”. Tot i això, Germà Gordó ha assegurat que des del Departament de Justícia, i d’acord amb els col·legis professionals amb els quals hi ha un diàleg fluid i molt productiu, es faran arribar totes les al·legacions necessàries per evitar que tiri endavant en els mateixos termes amb què ha superat avui el Consell de Ministres.
 
“És sorprenent que tirin endavant un avantprojecte de llei d’aquestes característiques sense parlar amb els territoris que tenim i exercim les competències en matèria de col·legis professionals”, ha criticat Gordó. I ha recordat una vegada més que “en cap moment ens han fet arribar un document oficial sobre el qual treballar i hem hagut de preparar-nos en base a un esborrany fantasma”.
 
 
“El Govern defensarà l’organització territorial col·legial de Catalunya, davant d’un text que envaeix les competències de la Generalitat, és centralista i terriblement intervencionista”, ha sentenciat el conseller Gordó. Perquè, a més a més, segons el titular de Justícia: “aquesta proposta normativa, que tenen intenció de tirar endavant, trenca de soca-rel  amb un sistema de professions col·legiades, en ocasions centenari, no en proposa cap altre i desregula algunes professions”, situació que pot acabar creant una certa inseguretat jurídica en perjudici dels usuaris i consumidors dels serveis professionals.

2  

Fitxers adjunts

Tall de veu conseller Gordó 1

Tall de veu conseller Gordó 1
M4A | 302

Tall de veu conseller Gordó 2

Tall de veu conseller Gordó 2
M4A | 377