Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Trobada morta la pitó albina desapareguda feia vuit dies a Riells i Viabrea (la Selva)

query_builder   13 agost 2013 11:32

event_note Nota de premsa

Trobada morta la pitó albina desapareguda feia vuit dies a Riells i Viabrea (la Selva)

Agents Rurals aixecant acte de la recollida de la serp
Agents Rurals aixecant acte de la recollida de la serp
Membres del cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van retirar ahir a la tarda les restes de la serp (pitó malurus albina) desapareguda fa dos caps de setmana d’un domicili de Riells i Viabrea, comarca de la Selva, on la tenien com animal de companyia. La pitó va ser trobada morta als marges de la riera d’aquest municipi,  conseqüència de l’atropellament d’un tractor que estava duent a terme feines de desbrossament de la vegetació d’aquest espai, segons explica un testimoni.
 
Els serveis municipals es van posar en contacte amb els Agents Rurals, que van recollir i traslladar l’exemplar al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa. Els Agents havien estat buscant la serp,  que feia 2,36 metres de llarg i pesava 5 quilos,  durant els vuit dies que va estar desapareguda.
 
Des de gener d’aquest any 2013 el cos d’Agents Rurals ha realitzat, a la demarcació de Girona, un total de 386 actuacions relacionades amb la captura de fauna, i 441 trasllats de fauna a centres de recuperació.
 
Durant tot l’any el cos d’Agents Rurals realitza, entre d’altres, diferents serveis destinats a la protecció dels animals. En aquest sentit és important la col·laboració ciutadana al facilitar informació específica al Cos d’Agents Rurals (Telèfon 24h. Cos d’Agents Rurals 93 561 70 00).
 

1  

Fitxers adjunts

Foto recollida serp

Foto recollida serp
JPG | 719