Empresa i Treball

TURISME

Catalunya es promociona com a destinació de turisme ornitològic a la British Birdwatching Fair

query_builder   14 agost 2013 13:04

event_note Nota de premsa

TURISME

Catalunya es promociona com a destinació de turisme ornitològic a la British Birdwatching Fair

 
·        Aquesta fira, que té lloc a Rutland (Regne Unit) del 16 al 18 d’agost, és la més important d’Europa pel que fa al turisme ornitològic.
 
·        El britànic és el principal mercat emissor de turistes observadors d’ocells a tot el món.
 
L’Agència Catalana de Turisme (ACT), adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació, promocionarà Catalunya com a destinació de turisme ornitològic a la British Birdwatching Fair 2013, que tindrà lloc del 16 al 18 d’agost a Rutland (Regne Unit). Es tracta de la fira més important d’Europa sobre aquest tipus de turisme i que aquest any, a més, compleix el seu 25è aniversari.
 
En aquesta fira, l’ACT donarà a conèixer l’oferta catalana destinada a l’observació d’aus i repartirà la Guia de Turisme Ornitològic de Catalunya. Aquesta guia aglutina les principals destinacions catalanes especialitzades en turisme ornitològic (zones com el Delta de l’Ebre, els Aiguamolls de l’Empordà, el Parc Nacional d’Aigüestortes o el Parc Natural del Cadí-Moixeró), així com les infraestructures que faciliten l’observació d’aus (observatoris, miradors, etc.), i una selecció dels itineraris més importants que permeten contemplar la diversitat d’espècies existents a Catalunya.
 
L’ACT participa en la British Birdwatching Fair amb un estand propi. També hi seran presents, com a coexpositors, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l’Ebre, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, i el Càmping Laguna, a més de Torisme Val d’Aran i l’empresa d’itineraris Barcelona au Naturel, que s’incorporen com a coexpositors en aquesta edició.
 
La presència de Catalunya a la British Birdwatching Fair és especialment important, ja que el britànic és un dels principals mercats emissors al món pel que fa a turistes observadors d’ocells. A més, el perfil de turista que viatja per practicar aquest tipus de turisme és el d’una persona d’alt poder adquisitiu, que s’allotja en cases rurals i petits hotels, cosa que fa que sigui especialment atractiu per a les zones rurals de Catalunya.
 

Catalunya, destinació privilegiada per a l’observació d’aus
 
Catalunya, degut a la seva situació i al seu enorme gradient altitudinal, és una destinació privilegiada per a l’observació d’aus, ja que se’n poden arribar a observar més de 400 espècies diferents.

Entre algunes curiositats ornitològiques presents a Catalunya destaca la colònia més important del món de gavina corsa, la baldriga balear que la totalitat de la població mundial es troba a la costa catalana durant l’hivern, o una de les poblacions europees més importants de trencalòs al Prepirineu i Pirineu.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia