Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

La Xarxa de Rescat de Fauna Marina recupera una tortuga marina viva a Sant Carles de la Ràpita

query_builder   14 agost 2013 14:56

event_note Nota de premsa

La Xarxa de Rescat de Fauna Marina recupera una tortuga marina viva a Sant Carles de la Ràpita

L’exemplar, detectat per un pescador esportiu, ha estat traslladat pels Agents Rurals al Centre de Recuperació del Canal Vell
 
L’animal estava deshidratat i prim però el seu pronòstic és bo i s’espera poder-lo alliberar aviat
 
La major part de les tortugues marines recuperades fins ara, ho han estat a les Terres de l’Ebre
 
 
Aquest matí un pescador esportiu ‘de canya’ que estava pescant prop el port de Sant Carles de la Ràpita, Montsià, ha vist una tortuga marina que surava prop les roques de l’escullera. Traslladada inicialment a una piscifactoria propera, s’ha donat avís al Cos d’Agents Rurals qui, en coordinació amb els tècnics de guàrdia de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, han recollit l’exemplar i l’han traslladat al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge (CRFS) del Canal Vell, a Deltebre, Baix Ebre.
 
La tortuga és un exemplar de tortuga babaua Caretta caretta, d’uns 30 cm de closca, és a dir, un exemplar jove. Els veterinaris del CRFS Canal Vell han fet una primera avaluació de l’animal, en la qual s’ha constatat que es trobava dèbil, però preveuen un pronòstic bo. Després de practicar-li un reconeixement general, s’ha procedit a la seva rehidratació i tractament amb antibiòtic. Un cop es recuperi, si tot va bé, l’animal serà alliberat en alguna zona tranquil·la del Parc Natural del Delta de l’Ebre. Abans de ser alliberat, l’exemplar es marcarà amb un xip subcutani per a la seva identificació futura, cas de ser recuperada aquí o a d’altres llocs de la Mediterrània.
 
Espècies amenaçades
 
La tortuga babaua és una espècie amenaçada d’extinció i des de l’1 de gener de 2013, la Xarxa de Rescat de Fauna Marina ha rescatat dues tortugues vives (inclosa aquesta) i ha comptabilitzat 12 exemplars morts. Els exemplars vius es troben ingressats temporalment en centres de recuperació de fauna, a l’espera de poder tornar al mar. Dels 14 exemplars trobats, 10 ho han estat al Montsià, i una a cadascuna de les comarques de l’Alt Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès i Baix Camp. Precisament, la badia dels Alfacs, on avui s’ha recollit la tortuga, és una zona de concentració molt rellevant per a l’espècie, pel que la recuperació d’aquest exemplar evidencia la riquesa d’aquestes aigües per a les tortugues amenaçades marines entre d’altres espècies d’interès.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agricultura.cat.
`