Fins a les 20.30 h d’aquest diumenge hi ha hagut 7 víctimes mortals
a les carreteres i autopistes catalanes
 
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que s’han registrat set accidents mortals a la xarxa viària interurbana catalana durant el pont de l’Assumpció, des del dijous 15 d’agost a les 0.00 h fins a les 20.30 h d’avui diumenge 18 d’agost. En aquests accidents hi ha hagut set víctimes mortals, a les que cal afegir, deu ferits greus i tres ferits lleus.
 
 
Balanç dels accidents mortals
El dijous 15 d’agost es va registrar un accident a l’A-2 a Bell-lloc d’Urgell (Pla d’Urgell). Un turisme va sortir de la via i com a conseqüència de l’accident, va morir l’acompanyant. Es tracta de Xavier S.P., de 19 anys, nacionalitat espanyola i veí d’Agramunt. D’altra banda, el conductor del vehicle va resultar ferit greu i els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) el van traslladar a l’hospital Arnau de Vilanova.
 
El dia 15 d’agost va haver-hi un altre accident a la C-59 a Caldes de Montbui (Vallès Oriental). Dos turismes van col·lidir frontalment i com a conseqüència de l’accident, va morir una persona, el passatger davanter d’un dels turismes. Es tracta de Jorge S.L, de 79 anys, nacionalitat espanyola i veí de Sant Feliu de Codines.
D’altra banda, 5 persones més van resultat ferides de diversa consideració. El SEM va traslladar en helicòpter medicalitzat una menor en estat greu a l’hospital Parc Taulí de Sabadell. També va traslladar en ambulància una dona en estat menys greu a l’hospital de la Vall d’Hebron així com 2 persones més en estat lleu, un adult i una menor, a l’hospital de Granollers. Pel que fa als Bombers, han traslladat una dona en estat greu a l’hospital Parc Taulí de Sabadell. La via es va tallar a Caldes de Montbui en tots dos sentits i es van fer desviaments per l’interior de la població.
 
El dijous 15 va registrar-se un altre accident a la C-17 a La Garriga (Vallès Oriental). Un turisme va sortir de la via després d’impactar amb un gos i va caure per un pont fins al riu, en una caiguda d’uns 30 metres aproximadament. Com a conseqüència de l’accident, va morir una persona, la passatgera davantera del turisme, Laura G.M., de 23 anys i nacionalitat espanyola. La conductora i la passatgera posterior van resultar ferides greus, i van ser traslladades pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’Hospital Vall d’Hebron i a l’Hospital General de Granollers. Es va tallar la calçada, posteriorment es va fer pas alternatiu, i la circulació es va restablir amb normalitat al cap de tres hores.
 
El divendres 16 d’agost va haver-hi un accident a la B-24 a Pallejà (Baix Llobregat). Un tot terreny va bolcar després de sortir de la via i el conductor i únic ocupant del vehicle, Antonio M. P., de 84 anys d’edat i amb veïnatge a Barcelona, va morir. La calçada va estar totalment restringida al trànsit durant gairebé 2 hores.
 
El dissabte 17 d’agost va registrar-se un accident a la C-16 a Cercs (Berguedà). Un turisme va sortir de la via i va topar contra un mur. Es van necessitar treballs d’excarceració dels dos ocupants del vehicle per part dels Bombers. Com a resultat de l’accident, el conductor del turisme, Florencio M.Q., de 69 anys d’edat, nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, va morir, i la passatgera davantera va resultar ferida greu i va ser traslladada pel SEM a l’Hospital de Berga.
 
Avui diumenge 18 d’agost s’ha produït un accident a la C-31E a Mataró (Maresme). Una motocicleta ha patit una caiguda a la via i la passatgera ha xocat amb la tanca biona. Com a resultat de l’accident, la passatgera de la motocicleta, una dona de 54 anys, ha mort i el conductor ha resultat ferit lleu, sent traslladat a l’Hospital de Mataró per una ambulància del SEM.
 
Avui 18 d’agost hi ha hagut un altre accident a la C-352 a la Roca del Vallès (Vallès Oriental). Dos turismes han col·lidit frontalment. Com a resultat de l’accident, la passatgera davantera d’un dels turismes, una dona de 73 anys, ha mort. Hi ha hagut tres ferits greus traslladats pel Sistema d’Emergències Mèdiques a diferents hospitals: un a Sant Pau, un a Vall d’Hebron i un altre a Can Ruti. També una persona ha resultat il·lesa. S’ha tallat la calçada en ambdós sentits i s’han fet desviaments per l’interior de la població, afectació que continua hores d’ara.
 
A més d’aquests accidents també la xarxa urbana ha registrat accidents mortals a diferents poblacions, com els del passat 15 d’agost a Lleida (una sortida de via d’un motorista) i a Amposta (una col·lisió frontal entre un turisme i una furgoneta).
 
 
Altres accidents durant el pont
A banda dels accidents mortals, s’han registrat altres accidents a la xarxa viària interurbana amb ferits greus. Aquest matí de diumenge hi ha hagut un accident a l’AP-7 a Vilafranca del Penedès, en sentit Barcelona. Han topat un camió i un tot terreny, que ha bolcat. L’accident ha ocasionat un ferit greu, traslladat en helicòpter medicalitzat del SEM a l’Hospital de Bellvitge, i quatre ferits lleus traslladats a l’Hospital de Vilafranca. S’han tallat dos carrils de l’autopista i ha hagut fins a 5 km de retenció.
 
Aquesta tarda hi ha hagut un altre accident a la N-340 a Roda de Barà, en sentit Barcelona. Una topada entre dos turismes ha ocasionat un ferit menys greu, traslladat pel SEM a l’Hospital Joan XIII, i tres ferits lleus, traslladats a l’Hospital de Santa Tecla. S’ha tallat el sentit nord i s’han desviaments per una urbanització del municipi. La retenció ha arribat als 6 km.
Aquest és l’incident més destacat pel que fa a la mobilitat de retorn d’avui diumenge.
 
 
Mobilitat del pont
A banda d’això, dissabte al matí a l’AP-7 va haver-hi retencions de fins a 20 km a l’altura de la Jonquera, en direcció a França. La C-260 a Castelló d’Empúries en sentit Figueres va registrar 8 km de cues. L’AP-7 a Vilobí d’Onyar, en sentit Barcelona, al migdia va estar tallada al trànsit per l’incendi d’un microbús que portava 9 passatgers i no va ocasionar ferits. Al cap de 3 hores es va normalitzar la circulació. La C-13 a Sort va estar tallada per esllavissades des de les 20.30 a les 23 hores.
Dijous i divendres no va haver-hi retencions significatives, alguns carrils tallats a causa d’accidents sense gravetat.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota en PDF. Balanç de les incidències viàries més destacades del pont del 15 al 18 d'agost

Nota en PDF. Balanç de les incidències viàries més destacades del pont del 15 al 18 d'agost
PDF | 98