Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat aquest migdia el Plaseqcat (Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya) un cop retirats els efectius que s’han desplaçat a l’empresa de pirotècnia Pirogestión S.L de Vila-rodona (Alt Camp) afectada aquest matí per una explosió.
 
Segons ha informat la mateixa empresa, els bidons afectats per l’explosió estan apagats i ja no fumegen. Les dues dotacions dels Bombers de la Generalitat que quedaven al lloc ja s’han retirat.
 
Des de l’àrea d’Indústria de la Delegació del Govern de l’Estat a Catalunya s’investigarà la causa de l’accident.
 
Els Mossos d’Esquadra han informat també que s’ha aixecat l’acordonament preventiu a la zona pròxima a la instal·lació que s’havia dut a terme per garantir les condicions de treball dels operatius i evitar ingerències externes.
 
Cal recordar que l’explosió ha tingut lloc a la zona d’emmagatzematge, i que ha ocasionat ferides de caràcter crític a dos treballadors de l’empresa. Els ferits han estat evacuats en un primer moment a l’Hospital Pius de Valls, i posteriorment el SEM els ha traslladat amb helicòpter a la Unitat de Grans Cremats de l'hospital Vall d'Hebrón.
  
L’accident no ha suposat cap risc per a la població de l'entorn, ja que l’empresa està en una ubicació força aïllada seguint la normativa de prevenció existent.
 
Barcelona, 21 d’agost de 2013