• El secretari d'Universitats i Recerca ha reconegut la tasca de la UCE en els seus 45 anys d’història

El secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha assegurat avui que Catalunya necessita un Estat propi per avançar en una economia  basada en el coneixement i preservar l'Estat del Benestar. Castellà ha fet aquestes declaracions en l'acte de cloenda de la 45a edició de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE).

En opinió del secretari d'Universitats i Recerca, per fer el salt qualitatiu que ens equipari a Boston necessitem estructures pròpies que no ens proporciona un Estat com l'espanyol, a qui ha titllat d'estar en "decadència".
 
Castellà ha posat com a exemple el sistema català de recerca, una estructura pròpia impulsada fa quinze anys "que ens ha permès ser el tercer sistema de recerca excel·lent d'Europa".
 
En aquest sentit, ha reiterat la necessitat d'incorporar al debat nacional el fet que "la nostra supervivència com a país i com a societat passa per ser un Estat més de la Unió Europea".
 
Castellà també ha reconegut la tasca de la UCE en els seus 45 anys d'història i ha defensat la seva vigència, ja que "aplega reflexió acadèmica, científica i debat del pensament i polític".