Els Bombers de la Generalitat han treballat en serveis de muntanya durant el dia d’avui, dels quals destaquem els següents.
 
Aquest matí, a les 09.12 hores, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’una persona que ha caigut en un petit barranc prop del Castell d’Orcau, al municipi d’Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà). Atès que es tracta d’una zona de difícil accés, s’ha activat un helicòpter amb efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE), a més d’una dotació terrestre. Els Bombers han immobilitzat el ferit, l’han carregat a la llitera i han fet un gruatge per tal d’evacuar-lo en helicòpter fins a l’Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp.
 
Segons les primeres informacions, es tracta d’una possible fractura de tíbia i peroné. L’afectat és un home de 37 anys, veí de Barcelona (Barcelonès), que participava a una cursa de muntanya.
 
 
Rescatades dues persones ferides de caràcter lleu al Ripollès
En el primer cas l’avís s’ha rebut a les 12.31 hores per una excursionista que s’ha accidentat a la zona del coll de Noufonts, a la Vall de Núria, Queralbs. L’helicòpter dels Bombers, amb efectius del GRAE i del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM), ha localitzat la ferida i l’ha traslladat a l’heliport de Campdevànol, on s’ha fet el trànsfert amb l’ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que l’ha evacuat a l’hospital del municipi. La ferida, amb pronòstic lleu, és una dona de 39 anys i veïna de Girona (Gironès).
 
Més tard, a les 13.46 hores, els Bombers han estat requerits per atendre un ciclista que ha caigut prop del refugi de la Clusa, al Puig Lluent, municipi de Les Llosses. Immediatament s’ha activat l’helicòpter amb efectius del GRAE i del GEM, així com una dotació terrestre. Els Bombers han atès l’afectat, que s’ha fet mal a la cama, i l’han evacuat en helicòpter per tal de fer el trànsfert amb l’ambulància del SEM, que l’ha traslladat fins a l’Hospital Comarcal de Sant Bernabé, a Berga. El ferit, de caràcter lleu, és un home de 48 anys i veí d’Olesa de Montserrat (Baix Llobregat).
 
 
Els Bombers també han rescatat una excursionista a Meranges (Cerdanya)  
Aquesta tarda, a les 16.45 hores, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’una excursionista que ha patit una luxació de turmell mentre feia el camí del llac al refugi de Malniu, a Meranges (Cerdanya).  Una dotació terrestre dels Bombers ha localitzat la ferida, li ha immobilitzat el turmell i l’ha portat fins al refugi, des d’on l’ambulància del SEM l’ha evacuat a l’Hospital de Puigcerdà.
 
Davant d’aquest tipus de serveis, els Bombers de la Generalitat us recordem un seguit de consells de seguretat: www.gencat.cat/seguretatmuntanya
 
 
Cerdanyola del Vallès, 25 d’agost de 2013
19.00 hores