Direcció General de Comunicació

Altres acords del Govern

Altres acords de Govern

query_builder   27 agost 2013 15:46

event_note Nota de premsa

Altres acords de Govern

El Govern sol·licita un dictamen al CGE sobre la regulació estatal de l'Administració judicial electrònica per invasió competencial
 
El Govern ha aprovat avui sol·licitar al Consell de Garanties Estatutàries dictamen previ a la interposició d’un possible conflicte de competència davant el Tribunal Constitucional contra el Reial Decret 396/2013, de 7 de juny, que regula el Comitè tècnic estatal de l'Administració judicial electrònica.
 
L'Executiu considera que la norma envaeix les competències de la Generalitat respecte dels mitjans materials de l'Administració de justícia a Catalunya, i concretament per a la configuració, la implantació i el manteniment de sistemes informàtics i de comunicació que la Generalitat ha posat en marxa fins al moment i que el reial decret obligaria a modificar, d'acord amb els que aprovés el Comitè tècnic estatal de l'Administració judicial electrònica.
 
Es dóna la circumstància que la Direcció General de Modernització de l'Administració de Justícia de la Generalitat ha rebut fins a quatre vegades el guardó “Qualitat de la Justícia” que atorga el CGPJ pel funcionament dels diversos programes i aplicacions que ha posat en marxa la Generalitat per millorar la interoperabilitat i agilitzar l'enviament automàtic dels expedients a l'Administració de justícia.
 
El 30 de juliol de 2013 el Govern de la Generalitat de Catalunya va acordar formular requeriment d’incompetència al Govern de l’Estat en relació amb els articles 12.1.f) i 15.h), i les Disposicions addicionals quarta i cinquena del Reial Decret 396/2013. Atesa la brevetat dels terminis legalment previstos i que encara no s’ha rebut la resposta de l’Estat al requeriment, ara el Govern sol·licita al Consell de Garanties Estatutàries el preceptiu dictamen previ a la interposició del possible conflicte de competència davant el Tribunal Constitucional.
 
 
Seixanta jutges i magistrats es formaran en un curs de dret civil català
 
El Govern de la Generalitat ha donat llum verd a la signatura d’un acord de col·laboració amb el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el Departament de Justícia, a través del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, i la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya, sobre el programa formatiu de dret civil català adreçat a jutges i magistrats i el reconeixement oficial del títol que se n’obtindrà.
 
El conveni, que se signarà properament, té per objecte establir, en el marc de l’activitat de formació per a jutges i magistrats, el programa de dret civil català, amb una durada de 120 hores lectives, i el reconeixement com a títol oficial del certificat expedit per la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya. S’hi preveu la participació d’un màxim de 60 jutges i magistrats.
 
El Govern de la Generalitat, a través del Departament de Justícia, col·labora des de fa anys amb el CGPJ en matèria de formació. Concretament, el 22 de gener de 1992 el CGPJ i el Govern de la Generalitat van subscriure un conveni de cooperació en matèria de formació continuada de magistrats i jutges amb destinació als òrgans judicials de Catalunya.
 
El Govern impulsa obres d’estabilització d’un talús a la carretera C-240z, a la Riba
El Govern ha donat llum verd avui a l’inici de les obres que permetran reobrir al trànsit la carretera C-240z al seu pas pel terme municipal de la Riba (Alt Camp), tancada per una esllavissada en un talús. Els treballs consistiran en l’estabilització del talús, la construcció de mur d’escullera i la reconstrucció del tram de carretera afectat. Les obres, que compten amb un pressupost de 262.000 euros, conclouran abans de final d’any.
 
Un despreniment de roques a conseqüència de les fortes pluges caigudes van provocar danys importants en aquest tram de la C-240z el maig passat i van comportar el tancament de la carretera a la circulació, amb la C-14 com a itinerari alternatiu.
 
El Govern adapta a la legislació europea el Decret que desenvolupa la Llei de qualitat agroalimentària de Catalunya
El Govern ha aprovat avui la modificació del Decret que desenvolupa la Llei de qualitat agroalimentària amb l’objectiu, entre altres, d’adaptar-lo a la legislació europea.
 
La disposició transitòria primera de l’esmentat Decret estableix que les adaptacions dels reglaments de les denominacions d'origen protegides, indicacions geogràfiques protegides, denominacions geogràfiques i marques de qualitat alimentària, hauran de ser aprovades pel conseller competent en la matèria en un termini màxim de dos anys des de l'entrada en vigor del Decret.
 
L’objecte del Decret aprovat avui és, en primer lloc, derogar aquesta disposició transitòria i establir una nova disposició final que atorga al conseller competent en matèria de qualitat agroalimentària una habilitació per a dictar les Ordres que adaptin els reglaments de les denominacions d'origen protegides, indicacions geogràfiques protegides, indicacions geogràfiques de begudes espirituoses i marques de qualitat alimentària, amb la finalitat de poder completar el procés d’adaptacions dels reglaments esmentats.
 
Finalment, el Decret fa referència a les Indicacions geogràfiques de begudes espirituoses, que substitueix les Denominacions geogràfiques, d’acord amb el Reglament (CE) 110/2008, del Parlament europeu i del Consell, de 15 de gener de 2008, relatiu a la definició, designació, presentació, etiquetatge i protecció de la indicació geogràfica de begudes espirituoses i pel qual es deroga el Reglament (CEE) 1567/89 del Consell. Així, el text aprovat avui estableix que les referències a Denominacions geogràfiques de begudes espirituoses contingudes en el Decret 285/2006, de 4 de juliol, que desenvolupa la Llei de qualitat agroalimentària, s’han d’entendre referides a les Indicacions geogràfiques de begudes espirituoses, de conformitat amb l’esmentat Reglament comunitari.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia