Direcció General de Comunicació

El Govern reconeix la qualitat docent universitària amb les distincions Jaume Vicens Vives 2013

El Govern reconeix la qualitat docent universitària amb les distincions Jaume Vicens Vives 2013

query_builder   27 agost 2013 15:55

event_note Nota de premsa

El Govern reconeix la qualitat docent universitària amb les distincions Jaume Vicens Vives 2013

  • El 6 de setembre s’atorgaran els guardons, tres d’individuals i quatre de col·lectius, amb una dotació de 20.000 euros cadascun que es destinaran a projectes d’innovació o millora docent
El Govern ha aprovat avui els guardonats d’aquest 2013 amb les distincions Jaume Vicens Vives a la qualitat docent universitària, que reconeixen l’excel·lència en aquest àmbit. El Consell Executiu ha donat el vistiplau al Decret pel qual es donen a conèixer les persones i institucions reconegudes amb aquesta distinció, que es lliurarà el proper 6 de setembre coincidint amb l’obertura del curs acadèmic 2013-2014, que enguany se celebrarà a la Universitat de Girona (UdG).
 
Enguany, el Govern atorgarà tres premis individuals i quatre de col·lectius.
 
A títol individual rebran la distinció Jaume Vicens Vives els professors següents:
 
-       Josep Maria Casasús Guri, del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), en reconeixement a la seva trajectòria professional i, molt especialment, per l’atenció constant als nous fenòmens socials i tecnològics i a les qüestions deontològiques, aspectes molt rellevants en aquest àmbit acadèmic.
 
-       Carles Barceló Vidal, del Departament d’Informàtica, Matemàtica Aplicada i Estadística de la Universitat de Girona (UdG), en reconeixement a la seva trajectòria professional i a la tasca important que ha dut a terme en la innovació docent en l’àmbit de l’estadística, mitjançant l’ús de metodologies docents innovadores i per la seva tasca en la direcció de la càtedra Lluís Antoni Santaló.
 
-       Maria Rosa Fenoll Brunet, de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de Reus, de la Universitat Rovira i Virgili (URV), en reconeixement a la seva trajectòria professional i als projectes d’innovació docent en el desenvolupament de les competències de comunicació, treball en equip col·laboratiu i ús avançat de les tecnologies de la informació en la medicina.
 
Pel que fa als premis col·lectius, s’ha aprovat atorgar la distinció Jaume Vicens Vives a les entitats següents:
 
-       Projecte GenomEdu: recursos multimèdia per a l’aprenentatge de la morfologia i histologia animal i vegetal, de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i que ha comptat amb la col·laboració de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (UB), per la seva voluntat de renovació pedagògica en la creació de continguts docents amb la incorporació d’eines web 2.0 en l’àmbit de la biotecnologia.
 
-       Projecte El contacte precoç dels estudiants amb la medicina clínica: dues experiències en l’escenari de l’Espai Europeu d’Educació Superior, del grau de medicina conjunt de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), per la innovació en la formació integral del coneixement mèdic i pel fet d’apropar els estudiants a la realitat assistencial en els seus diferents vessants des de l’inici del grau.
 
-       Projecte Integració curricular modular i interdisciplinària centrada en l’avaluació longitudinal de competències, del grau en direcció d’empreses-BBA de l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses (ESADE) de la Universitat Ramon Llull (URL), per la seva qualitat docent orientada a l’adquisició de competències per part dels estudiants mitjançant la simulació de processos que hauran de confrontar en la seva activitat professional.
 
-       Projecte La millora en la formació inicial de mestres de primària a través del model d’alternança, de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida (UdL), per la innovació en la metodologia docent del grau d’educació primària que permet a l’estudiant rebre teoria i pràctica combinada, durant els quatre anys de formació.
 
Cada distinció està dotada amb 20.000 euros, tant en la categoria individual com en la col·lectiva. El premi s’ha de destinar a projectes d’innovació o de millora docent, a decisió dels guardonats.
 
La distinció Jaume Vicens Vives, creada l’any 1996, té com a objectiu premiar el professorat i els departaments universitaris. Les candidatures les presenten els consells socials de les universitats públiques catalanes o els òrgans equivalents de les universitats privades.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia