Direcció General de Comunicació

El Govern adapta la pròrroga pressupostària a l'objectiu de dèficit de l'1,58% requerit a Catalunya per a l'any 2013

El Govern adapta la pròrroga pressupostària a l'objectiu de dèficit de l'1,58% requerit a Catalunya per a l'any 2013

query_builder   27 agost 2013 16:14

event_note Nota de premsa

El Govern adapta la pròrroga pressupostària a l'objectiu de dèficit de l'1,58% requerit a Catalunya per a l'any 2013

  • El marge insuficient de crèdit obliga a mantenir el criteri de contenció de despesa
  • El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, compareixerà aquest dijous davant la Diputació Permanent del Parlament per explicar les característiques de la nova pròrroga
El Govern de la Generalitat ha aprovat avui el decret que modifica el límit de crèdit de l’actual pròrroga pressupostària per adaptar-lo al nou objectiu de dèficit de l’1,58% que el Ministeri d’Hisenda va assignar a Catalunya en el darrer Consell de Política Fiscal i Financera. Actualment, la limitació de la pròrroga estava fixada en l’1,2% del PIB.
 
Aquesta modificació permetrà ampliar lleugerament la disponibilitat pressupostària dels departaments. Concretament, pel que fa als capítols 2 (despesa de béns i serveis), 4 (transferències corrents), 5 (fons de contingència), 6 (inversions reals), 7 (transferències de capital) i 8 (variació d’actius financers), s’amplia del 86% al 91,4% el volum de recursos disponibles respecte del pressupost del 2012.
 
La pròrroga autoritza els ajustaments necessaris del capítol 1 (despeses de personal) d’acord amb les mesures excepcionals incloses en els diferents Acords de Govern autoritzats al llarg de l’exercici 2013.
 
La pròrroga pressupostària respon a l’actual context de recessió econòmica i a l’objectiu de dèficit de l’1,58%, que obliga a mantenir el caràcter restrictiu de la pròrroga vigent i a consolidar els ajustos que s’han aplicat al llarg dels darrers anys.

Excepcionalment, el conseller d’Economia estarà autoritzat a realitzar ajustaments i modificacions necessàries per distribuir els imports del crèdit autoritzat entre les diferents seccions pressupostàries, amb l’objectiu de prioritzar la cobertura dels serveis públics fonamentals.
 
El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, compareixerà el proper dijous, 29 d’agost, davant la Diputació Permanent del Parlament de Catalunya, per explicar els detalls de la nova modificació de la pròrroga, que romandrà vigent fins a l’aprovació dels comptes de l’any 2014. El Govern preveu presentar el pressupost del proper exercici a finals del mes d’octubre per a la seva tramitació parlamentària.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia