• El cap de l’Executiu ha inaugurat aquesta tarda la nova residència d’estudiants del Gremi de Pastisseria de Barcelona
  • Artur Mas ha assegurat que les dades d’atur d’aquest agost, “tot i que no són del tot positives”, demostren que “alguna cosa està començant a girar”
El cap de l'Executiu conversant amb alguns dels alumnes del Gremi de Pastisseria de Barcelona
El cap de l'Executiu conversant amb alguns dels alumnes del Gremi de Pastisseria de Barcelona
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest vespre, fent referència a la Diada, que “en els propers dies es veurà que, més enllà de si s’està més d’acord o no amb el que es defensarà”, al país “hi ha capacitat de fer pinya” i el poble català ho demostrarà “de portes endins i de portes enfora”. “Si un gremi, una entitat, una empresa o un país té idea, projecte i capacitat de fer pinya, tot és possible”, ha subratllat.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la nova residència del Gremi de Pastisseria de Barcelona, al barri del Born, que ha presidit, acompanyat de la seva esposa; de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i del president del Gremi Provincial de Pastisseria de Barcelona, Joan Turull, entre d’altres autoritats.
 
Durant els parlaments inaugurals, el president també ha aprofitat per valorar les dades d’atur del mes d’agost que avui s’han donat a conèixer, subratllant que, tot i que l’entorn “segueix sent molt delicat i preocupant, sembla, i ho hem de dir amb molta prudència, que alguna cosa està començant a girar”. En aquest sentit, Artur Mas ha remarcat el fet que les dades d’aquest agost “no són del tot positives, però són les millors dels darrers deu o dotze anys” i aquest fet, en plena situació de dificultats, “obre alguna llum i algun camí”. “Si les circumstàncies del país es van estabilitzant i millorant, es pot donar aquest tomb que tots esperem”, ha remarcat.
 
D’aquesta tendència cada cop més positiva, el president ha dit que cal extreure’n la lliçó que “l’únic camí que tenim per intentar recuperar la nostra situació d’ocupació és que la petita i mitjana empresa sigui capaç de reaccionar davant les dificultats”. I és que en un entorn complicat per a les administracions, però també per a les empreses més grans, el president ha declarat que la petita i mitjana empresa és “l’única que segurament tindrà capacitat de crear llocs de treball de cara al futur”.
 
 
Un projecte de futur enmig de la crisi
 
La nova residència d’estudiants que avui ha inaugurat el president és un projecte impulsat per la Fundació Privada de l’Escola de Pastisseria i el Museu de la Xocolata i té una superfície construïda de 2.257 m2. Les instal·lacions podran acollir fins a 42 estudiants, investigadors i professors de qualsevol disciplina que vinguin a la ciutat de Barcelona a estudiar.
 
Després de conèixer de primera mà els serveis que oferirà el nou centre, el president de la Generalitat ha volgut subratllar el “doble mèrit” que té inaugurar un equipament d’aquestes característiques enmig d’una situació econòmica complicada com l’actual. “Ara fer coses com aquestes no és gens fàcil per a ningú”, ha subratllat el cap de l’Executiu, i “els que encara poden tenir certa capacitat de fer coses i invertir, fer-ho ara, en aquestes condicions, té aquest mèrit especial”.
 
Per això Artur Mas ha remarcat que projectes com el de la nova residència han de ser exemples a seguir per tirar endavant per tal que “els que feu les coses serviu de guia per a aquelles persones que ara no poden fer-ho o no s’hi atreveixen del tot”.
 

2  

Imatges

El president i l'alcalde rebent la Clau de xocolata del Gremi de Pastissers

El president i l'alcalde rebent la Clau de xocolata del Gremi de Pastissers 613

El president conversant amb alguns dels alumnes de l'Escola

El president conversant amb alguns dels alumnes de l'Escola 709