Servei Català de Trànsit

Dispositiu especial amb motiu del pas per Catalunya de la 68a edició de la Vuelta Ciclista

query_builder   4 setembre 2013 15:26

event_note Nota de premsa

Dispositiu especial amb motiu del pas per Catalunya de la 68a edició de la Vuelta Ciclista

 
La prova ciclista es desenvolupa en territori català els dies 5, 6 i 7 de setembre en tres etapes per Tarragona, Barcelona i Lleida i un total de 485 km
 
Els Mossos d’Esquadra actuaran des de l’àmbit del trànsit i de la seguretat ciutadana per garantir la seguretat i minimitzar l’afectació viària
 
L’SCT demana que s’adeqüi la mobilitat als horaris del pas d’aquesta prova esportiva
 
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) i la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra establiran un dispositiu especial de trànsit els propers 5, 6 i 7 de setembre amb motiu del pas per Catalunya de la 68a edició de la Vuelta Ciclista a España 2013. Enguany, aquesta prova esportiva es desenvoluparà al llarg de 485 km de recorregut en territori català, per les demarcacions de Tarragona Barcelona i Lleida.
 
A través del dispositiu s’adoptaran un seguit de mesures de regulació i ordenació del trànsit amb l’objectiu de minimitzar les possibles afectacions en la mobilitat i també per garantir el bon desenvolupament de l’esdeveniment esportiu i la seguretat dels participants, espectadors i usuaris de la xarxa viària al llarg d’aquests tres dies.  
 
Les etapes de la Vuelta que tindran el recorregut a Catalunya són:
 
1)    Etapa 12 (dijous 5 de setembre): Maella-Tarragona.
 
Aquesta etapa de dijous 5 de setembre inicia el tram per territori català a Batea i transcorre fins a la capital tarragonina amb un total de 160, 2 km.
 
Es pot consultar l’itinerari complet d’aquesta dotzena etapa a través de l‘enllaç:
 
 
2)    Etapa 13 (divendres 6 de setembre): Valls-Castelldefels
 
Divendres 6 de setembre se celebrarà la segona etapa de la Vuelta a Catalunya, la tretzena de la prova esportiva. Transcorrerà entre les demarcacions de Tarragona i Barcelona amb un total de 169 km.
 
Es pot consultar l’itinerari complet d’aquesta tretzena etapa a través de l‘enllaç:
 
 
3)    Etapa 14 (dissabte 7 de setembre): Bagà- Andorra
 
Dissabte 7 de setembre tindrà lloc la tercera etapa de la Vuelta en territori català, la catorzena de la prova esportiva. Transcorrerà entre les demarcacions de Barcelona i Lleida amb un total de 155,7 km fins a Andorra, a Collada de la Gallina.
 
Es pot consultar l’itinerari complet d’aquesta catorzena etapa a través de l‘enllaç: http://www.lavuelta.com/13/es/recorrido/index.html?e=14
 
 
Convé destacar que l’SCT ha disposat de la col·laboració dels titulars de les vies i els municipis per on passarà la Vuelta, els quals han concedit el vistiplau al recorregut de la prova.
 
 
CONSELLS I INFORMACIÓ A L’USUARI
 
L’SCT alerta que la celebració d’aquest esdeveniment esportiu pot dificultar el trànsit ordinari de part de la xarxa viària catalana i per això demana que s’adeqüi la mobilitat als horaris del pas d’aquesta prova esportiva. Durant les tres etapes de recorregut de la prova que transcorreran per Catalunya, l’SCT preveu que hi hagi retencions puntuals a les vies de la xarxa viària que connecten amb els trams restringits pel pas de la Vuelta.
 
Com a conseqüència de la cursa quedaran afectades amb talls dinàmics aquestes carreteres principals, entre d’altres vies locals: a la demarcació de Tarragona, la C-12, la N-420, la N-340 i la C-51; a la demarcació de Barcelona, la C-245 i la C-31 Costes del Garraf; i a la demarcació de Lleida, la N-260 i la N-145. Aquests tres dies, la prova es desenvoluparà aproximadament entre les 13.45 h i les 18.00 h.
Per tot això, l’SCT recomana als conductors que evitin circular i planificar desplaçaments per les vies i trams de la xarxa viària catalana que estaran restringits pel pas de la Vuelta. S’aconsella optar per itineraris alternatius en els trams que sigui possible. A més, convé recordar que en tot moment cal respectar i seguir les indicacions dels agents dels Mossos d’Esquadra operatius.  
 
També es demana als usuaris que abans de circular per la xarxa viària catalana els dies 5, 6 i 7 de setembre consultin les afectacions viàries derivades de la celebració d’aquesta prova esportiva estatal a través del web d'incidències viàries de l'SCT, el compte de Twitter @transit, les cròniques radiofòniques i televisives sobre l’estat del trànsit i/o el telèfon d’informació ciutadana: 012.
 
 
Mesures de regulació de trànsit  
 
L’SCT, amb col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, establirà unes mesures d’ordenació i regulació del trànsit amb motiu del pas per Catalunya 68a edició de la Vuelta Ciclista a España 2013 en aquells punts de l’itinerari que transcorren per territori català i que requereixen un suport especial. Això obligarà a restringir determinats accessos i trams de via de la xarxa de carreteres i autopistes de Catalunya. En concret, les mesures s’establiran el divendres 6 de setembre.
 
 
MESURES ESPECIALS DE CIRCULACIÓ, ORDENACIÓ I REGULACIÓ DE TRÀNSIT AMB MOTIU DEL PAS DE LA VUELTA CICLISTA 2013
 

VIES

 
TRAM DE RECORREGUT
HORA DISPOSICIÓ MESURES
C-32 Sortida 44
Es tancarà la sortida 44 (Castelldefels Sud) en sentit Tarragona de la C-32. Els vehicles que circulen en sentit sud per aquesta autopista no podran agafar aquesta sortida.
 
 
15.30
C-32 Sortida 42
Mentre passi el comboi de participants per la carretera C-246, prevista a les 16.05 h, i fins al pas del darrer participant, es retindrà la circulació que des del punt quilomètric 42,250 de l’autopista C-32 pretengui accedir a les costes i/o Port Ginesta. Per minimitzar al màxim les retencions i la conseqüent afectació al tronc de l’autopista en sentit Sitges, l’abalisament amb cons permetrà la disposició dels vehicles en paral·lel.
 
 
15.30
C-32 Sortida 31
Es restringirà la sortida 31 (Sitges Nord-Aigua dolç) en ambdós sentits de la C-32. Els vehicles que circulin en sentit Barcelona i accedeixin a la sortida 31 per dirigir-se a les costes del Garraf, seran aturats al ramal de sortida a l’altura de la C-31 punt quilomètric 163,500. En aquest punt es permetrà fer un canvi de sentit a tots aquells vehicles que vulguin incorporar-se a la C-32 en qualsevol dels dos sentits. Per a la resta d’usuaris s’habilitarà el voral per aturar-se fins que la via s’obri un cop hagin passat tots els participants de la cursa ciclista.  També destacar que l’accés a la C-31 en sentit Tarragona estarà tancat.
 
 
 
 
 
 
 
16.25
C-32
Sortida 28
Es tancarà la sortida 28 (C-15B-Sant Pere de Ribes) en ambdós sentits de la C-32. Els vehicles que circulin per la C-32, en ambdós sentits, no podran agafar aquesta sortida.
 
 
16.20
C-15
Es restringirà la sortida de Sant Sadurní, al punt quilomètric 17, de la carretera C-15 en ambdós sentits. Els vehicles que circulin per aquesta via no podran agafar la sortida de Sant Sadurní.
 
 
14.15
AP-7
Es tancarà la sortida 27 (Sant Sadurní d’Anoia) de l’AP-7 en ambdós sentits. Els vehicles que circulin per aquesta autopista no podran agafar la sortida 27 fins el pas dels participants per la BV-2427.
 
 
14.45

 

A banda d’això, també es tallarà l’accés a Castelldefels al PK 48.9 en sentit Sitges de la C-32, des del lateral que dóna accés a la Ronda de Can Rabada, polígon Del Camí Ral. I d’altra banda, es restringirà l’accés a l’Avinguda del Canal Olímpic al PK 182 en sentit Sitges de la C-31.
 
Convé destacar que des de dilluns l’SCT informa i senyalitza aquestes restriccions amb motiu de la Vuelta a través dels panells de missatgeria variable disposats a les vies de les zones afectades per aquestes mesures especials.
 
 
Dispositiu de trànsit dels Mossos d’Esquadra per  la Vuelta 
 
La Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra s’encarregarà de la seguretat dinàmica i estàtica de la cursa així com de l’ordre públic de les sortides, arribades i tots aquells punts que siguin considerats conflictius pel que fa referència a la gran afluència de públic. Per aquest motiu, el dispositiu estarà format per un grup de seguretat dinàmica i un de seguretat estàtica.
 
L’equip de seguretat dinàmica i coordinació per cobrir les etapes de la Vuelta estarà integrat per 36 efectius (1 inspector, 1 sotsinspector, 5 sergents, 13 caporals i 16 agents). Pel que fa a la seguretat estàtica, anirà a càrrec d’un sotsinspector i d’un sergent que, de forma permanent, participaran en el dispositiu i que comptaran amb la col·laboració de les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) del territori per on discorre la prova.
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

NOTA EN PDF. Dispositiu especial amb motiu del pas per Catalunya de la 68a edició de la Vuelta Ciclista

NOTA EN PDF. Dispositiu especial amb motiu del pas per Catalunya de la 68a edició de la Vuelta Ciclista
PDF | 142