Economia i Hisenda

L'ICF entra a Inveready Biotech II SCR a través d'IFEM, per donar suport i invertir en empreses de nova creació del sector biotecnològic amb un alt potencial de creixement

query_builder   6 setembre 2013 13:08

event_note Nota de premsa

L'ICF entra a Inveready Biotech II SCR a través d'IFEM, per donar suport i invertir en empreses de nova creació del sector biotecnològic amb un alt potencial de creixement

  • IFEM, la societat filial del Grup ICF dedicada a l’activitat de capital risc en l’àmbit del capital llavor, ha signat la seva adhesió al pacte de socis d’Inveready Biotech II SCR amb un compromís d’inversió d’1 milió d’euros.
  • Un dels principals objectius d’IFEM, és el de donar suport a la creació i consolidació de nous fons de capital risc per a fases inicials i d’expansió d’empreses mitjançant capital llavor.
  • Amb aquest, IFEM ja participa actualment en vuit fons i societats d’inversió en capital llavor, amb un global d’11 milions d’euros de compromisos d’inversió.

 

L’Institut Català de Finances, a través de la seva filial IFEM (Instruments Financers per a Empreses Innovadores, SLU), ha signat la seva adhesió al pacte de socis d’Inveready Biotech II SCR, societat de capital risc especialitzada en inversions en companyies biotecnològiques.
IFEM – la societat filial del Grup ICF dedicada a l’activitat de capital risc en l’àmbit del capital llavor -, hi ha compromès una inversió d’un milió d’euros, cofinançats amb fons europeus (FEDER) en el marc del programa JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises) a Catalunya.
 
Inveready Biotech II SCR és una societat de capital risc del grup Inveready dedicada a la inversió en start ups biotecnològiques, farmacèutiques, nutracèutiques i de comercialització de productes sanitaris amb un alt potencial de creixement i de revalorització del capital.
 
A dia d’avui, Inveready Biotech II SCR ja ha fet tres inversions en aquest àmbit: Minoryx (investigació sobre malalties rares), Althia (oncologia predictiva personalitzada) i Palo Biopharma (desenvolupament de fàrmacs basats en l’adenosina com a objectiu terapèutic).
 
 
Sobre IFEM
 
IFEM (Instruments Financers per a Empreses Innovadores, SLU) és la societat filial del Grup ICF dedicada a impulsar i facilitar l’accés al finançament de petites i mitjanes empreses de nova creació, innovadores, i amb un alt potencial de creixement. IFEM gestiona fons cofinançats pel FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional), destinats a aquesta activitat a Catalunya, en el marc del programa JEREMIE.
 
 
Un dels principals objectius d’IFEM, és el de donar suport a la creació i consolidació de nous fons de capital risc per a fases inicials i d’expansió d’empreses mitjançant capital llavor.
 
Actualment IFEM participa en 8 fons i societats d’inversió en capital llavor - especialitzats en els sectors tecnològic, TIC i Biotech - amb un global d’11 milions d’euros de compromisos d’inversió.
 
El volum total d’aquests 8 fons participats per IFEM és de 45 milions d’euros. A dia d’avui, aquestes 8 societats ja han invertit en un total de 31 projectes per un import global de 8,6 milions d’euros, que han suposat una inversió induïda de 41,5 milions d’euros.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 399