• El cap de l’Executiu ha dit que aquesta Diada “demostrarem al món que som un poble en marxa, amb uns objectius molt concrets i unes grans majories que es mobilitzen pel seu futur”
  • Artur Mas ha demanat al Govern central que “escolti atentament la veu del poble català, que es deixa sentir de manera pacífica i democràtica”
El president de la Generalitat i la presidenta del Parlament han presidit l'acte institucional de la Diada Nacional al Parc de la Ciutadella
El president de la Generalitat i la presidenta del Parlament han presidit l'acte institucional de la Diada Nacional al Parc de la Ciutadella
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui que molts països d’arreu del món estan seguint el procés que es viu a Catalunya i s’ha mostrat convençut que “mentre mantinguem aquesta manera de fer pulcra, democràtica, pacífica, majoritària, educada i respectuosa, podrem obrir els ulls del món i ho necessitem”.
 
En declaracions als mitjans de comunicació després de l’acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que s’ha celebrat aquest migdia al parc de la Ciutadella de Barcelona, el cap de l’Executiu ha insistit en la importància d’ensenyar “les nostres millors cartes i excel·lir en la nostra manera de fer”. Per tant, ha dit que amb els actes que es fan avui arreu del país “demostrarem al món que som un poble en marxa que té uns objectius molt concrets i unes grans majories que es mobilitzen pel seu futur”.
 
A preguntes dels periodistes sobre quina lectura ha de fer el Govern central de la Via Catalana d’aquesta tarda, el president Mas ha contestat que “el que ha de fer és escoltar atentament la veu del poble català, que es deixa sentir de manera pacifica i democràtica, i trobar solucions perquè aquesta veu s’expressi com s’ha d’expressar que és a través d’una consulta”.
 
En aquest sentit, ha recordat també la manifestació de l’any passat i la del 2010, així com els resultats de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, en què “el poble català es va expressar de manera inequívoca”. Si fent això no se’ns escolta i se’ns dóna una via per poder canalitzar tot aquest moviment popular ciutadà i patriòtic català, llavors l’Estat espanyol té un problema de relació greu amb Catalunya”, ha reblat.
 
El president ha tornat a subratllar la seva aposta pel diàleg i ha assegurat que “ho seguiré intentant fins al final amb ganes de veritat per trobar aquest acord que ens permeti trobar una via per fer la consulta dins dels marcs legals”, com han fet Escòcia amb el Regne Unit i el Quebec amb el Canadà.
 
Respecte a l’absència del PP de Catalunya en l’acte institucional de la Diada, el president Mas ho ha considerat “un greu error” i ha assenyalat que “no s’entén que no hi siguin, perquè havien estat en els anteriors i aquest acte ha sigut impecable, molt bonic, molt entranyable, molt emotiu i molt equilibrat”. “A casa nostra no sobra ningú, per tant, les portes sempre estan obertes per a tothom”, ha remarcat.
 
El president de la Generalitat també ha encapçalat aquest matí la tradicional ofrena floral del Govern al monument de Rafael Casanova. A continuació, ha mantingut una trobada, al Palau de la Generalitat, amb corresponsals de mitjans internacionals. Al migdia, el president s'ha desplaçat al Palau de la Generalitat, on s'ha reunit amb representants de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), encapçalats per la seva presidenta, Carme Forcadell. El cap de l'Executiu acabarà el dia a Ripoll, municipi que enguany és Capital de la Cultura Catalana, on presidirà l'acte institucional amb motiu de la Diada organitzat per l'Ajuntament i l’ofrena floral a la tomba del comte Guifré.

5  

Imatges

Audiència als representants de l'Assemblea Nacional Catalana

Audiència als representants de l'Assemblea Nacional Catalana 687

Ofrena floral al monument de Rafael Casanova

Ofrena floral al monument de Rafael Casanova 1253

Acte institucional al Parc de la Ciutadella

Acte institucional al Parc de la Ciutadella 625

Trobada amb corresponsals internacionals

Trobada amb corresponsals internacionals 943

Compareixença del president

Compareixença del president 120