• La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ho ha dit aquest matí durant una entrevista a Ràdio 4
 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat com un dels principals reptes de cara al nou curs que s’inicia avui assolir “l’èxit escolar amb els alumnes amb més dificultats”. La consellera Rigau ho ha dit aquest matí durant una entrevista a Ràdio 4, en què també ha explicat que, per aconseguir-ho, s’han iniciat un conjunt d’actuacions, “com protocols o el Suport Escolar Personalitzat o el Programa Intensiu de Millora o les auditories, que volem que incideixen directament en la part del sistema que no assoleix els mínims competencials”.
 
La titular d’Ensenyament ha afirmat, sobre les ràtios, que “teníem un 74% i hem passat a 80,5% i els que tenen una ràtio més alta tenen suport específic” i que “pràcticament s’han incorporat 2.500 professors nous, és una bona notícia”.  També ha remarcat que “hem aconseguit un 80% d’estabilitat en la cobertura dels nomenaments”. En aquest sentit, ha declarat que “no es pot valorar una professió per la incidència d’un substitut. Tenim un professorat preparat per quan un titular no hi pot anar. Tenim un substitut preparat perquè no incideixi negativament en el centre. Això és necessari i es garanteix”.
 
La consellera Rigau ha dit durant l’entrevista que “avui tornem a aquella normalitat que durarà prop de 170 dies en què nens i adolescents es retroben amb la institució per poder ser adults responsables”. Ha afegit que “si el fet d’ahir –en referència  a la Diada– era molt important, el fet d’avui té també un gran valor; vull posar en valor la funció de l’escola, que és donar un sentit de pertinença, donar el coneixement i la cultura que transmetem de generació en generació i a més actualitzem”.
 
 
12 de setembre de 2013