Salut

L'Agència de Salut Pública de Catalunya i el Gremi de Majoristes del Peix de la demarcació de Barcelona impulsen accions conjuntes per promoure el consum de peix

query_builder   12 setembre 2013 13:40

event_note Nota de premsa

L'Agència de Salut Pública de Catalunya i el Gremi de Majoristes del Peix de la demarcació de Barcelona impulsen accions conjuntes per promoure el consum de peix

El secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, i el president del Gremi de Consignataris del Mercat Central del Peix i Marisc Fresc i Congelat de Barcelona i Província, Leandre Serra, han signat un acord de col·laboració
Signatura conveni ASPC - GMP

 

Promoure l’alimentació saludable amb el consum de peix és l’objectiu comú entre l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i el Gremi de Consignataris del Mercat Central del Peix i Marisc Fresc i Congelat de Barcelona i Província (GMP) i, en aquesta línia, han signat un acord de col·laboració per portar a terme un seguit d’accions conjuntes adreçades, molt especialment, als més joves.
 
L’acord s’emmarca en el Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable que l’ASPCAT porta a terme dirigit a la població general, però amb l’accent posat en els col·lectius més vulnerables, sobretot en els infants i les seves famílies.
 
Per les seves propietats, el peix és un element bàsic en una alimentació sana com és la dieta mediterrània. Aquest és el principal missatge que el GMP fa arribar als nens i nenes, entre 8 i 11 anys, en les activitats que es duen a terme en el Centre Interactiu del Peix, una aula didàctica d’última generació on des de l’any 2010 es realitza part del programa "Creix amb el peix". Des de l’any 2010 més de 17.000 alumnes han participat en aquest programa educatiu.
 
L’acord estableix que l’ASPCAT seleccionarà algunes escoles ubicades en el territori del projecte "Salut als barris", que gestiona la pròpia Agència, perquè els seus alumnes participin en la formació del programa educatiu "Creix amb el Peix". L’any 2013 hi participaran 250 infants.
 
Una altra de les iniciatives ha estat el decàleg elaborat per l’ASPCAT de consells relacionats amb el peix, pel que fa a la compra, l’elaboració i la conservació d’aquest aliment. En el decàleg es destaca l’excel·lent qualitat nutritiva del peix, amb una gran proporció de proteïnes, amb menys greix que la carn i que quan en té, com és el cas del peix blau, es tracta d’àcids grassos omega-3, que són greixos càrdiosaludables. Igualment, també es donen consells sobre la compra de peix amb baix pressupost o com cuinar-lo, entre altres.

1  

Fitxers adjunts

Consells sobre el peix

Consells sobre el peix
PDF | 416