• El cap de l’Executiu ha anunciat que encara no ha rebut la carta de resposta del president del Govern espanyol
  • L’escenari desitjat, ha assegurat Artur Mas, seria que es deixés “alguna porta oberta per poder dialogar, negociar i trobar una sortida que satisfaci la legitimitat del poble català en les seves reivindicacions i també els marcs legals que existeixen”
  • El cap del Govern ha presidit aquest matí la inauguració de les noves instal·lacions de l’empresa Frime, a Arenys de Munt, i la nova Escola Oficial d’Idiomes de Calella
El president Mas saludant els ciutadans de Calella que l'han rebut a l'Ajuntament
El president Mas saludant els ciutadans de Calella que l'han rebut a l'Ajuntament
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest migdia que encara no ha rebut la carta de resposta del president Rajoy a la que ell va enviar-li el mes de juliol. Però, a l’espera d’aquest posicionament, ha declarat que, “si la resposta no fos positiva”, i realment “no hi hagués cap porta oberta, malgrat la nostra actitud de diàleg permanent, d’esperit constructiu i de ganes de negociar, intentaré que la resposta a aquesta carta sigui una resposta al més conjunta, unitària i consensuada possible de les formacions catalanes”.
 
Aquesta posició comú, tal i com ha explicat el president, la buscarà en el marc del Debat de Política General que se celebrarà la setmana vinent al Parlament de Catalunya, perquè “és la millor manera d’estar a l’altura del que va passar a la Diada Nacional”. “Davant d’un poble unit, donant-se les mans, cívic, positiu i amb idees clares, cal que la majoria de les formacions donin una resposta conjunta, unitària, serena, però ferma, davant qualsevol negativa que es pugui produir per part del Govern espanyol”, ha declarat.
 
El cap de l’Executiu ha subratllat que aquest no és l’escenari ideal i que el que ell desitjaria com a resposta és “que es deixi alguna porta oberta per poder dialogar, negociar i trobar una sortida que satisfaci a tothom, a la legitimitat del poble català en les seves reivindicacions, i també els marcs legals que existeixen actualment, i a través dels quals es pot expressar la voluntat popular”. Però ha refermat la seva idea de consensuar una posició que aplegui el major nombre de forces polítiques possible si això no passa per tal de donar resposta al que “és un clam, no d’un Govern, d’un president o d’un conjunt d’ajuntaments, sinó el clam d’un país que es manifesta cívicament, pacíficament i festivament de cara al futur”.
 
 
Visita a Arenys de Munt
 
El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions en el marc de la visita institucional que ha fet aquest matí al municipi d’Arenys de Munt, on ha inaugurat les noves instal·lacions de l’empresa Frime, dedicada al comerç del peix.
 
Després de conèixer de primera mà el procés de producció i comercialització de Frime i visitar la nova fàbrica, el cap de l’Executiu ha posat en relleu la “mentalitat internacional, oberta al món” que sempre ha demostrat l’empresa. Una projecció que el president ha assegurat que és la que avui necessita el nostre país: “Ara, al segle XXI, els països i el món estan molt més oberts i comunicats i, per tant, els països petits com el nostre, per anar bé, han de tenir aquesta mentalitat de situar-se a tot el món”.
 
A més de la seva vessant internacional, ja que Frime exporta el 90% dels seus productes, el president també ha agraït a la companyia “haver apostat per ampliar les activitats empresarials en aquests moments de dificultats i fer-ho i crear feina a Catalunya”. Una opció que el president ha demanat que s’estengui a nivell empresarial “a tots aquells que ho poden fer”, perquè “com més ho facin, millor anirà Catalunya”.
 
 
Inauguració de l’Escola Oficial d’Idiomes de Calella
 
Després de la visita a Arenys de Munt, el president de la Generalitat s’ha desplaçat a Calella, acompanyat de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, per fer una visita institucional a l’Ajuntament i inaugurar la nova Escola Oficial d’Idiomes, ubicada a l’antiga fàbrica Llobet-Guri.
 
Durant el seu discurs, el president ha volgut felicitar al Departament d’Ensenyament perquè “començar el curs escolar en les condicions actuals, com ho hem fet a Catalunya, té molt de mèrit” i és “un èxit del país”. El cap del Govern ha destacat que el fet que s’hagi iniciat el període lectiu sense problemes, “enmig de tantes dificultats pressupostàries, demanant als professors que es quedin més hores a l’aula o que atenguin a més criatures i pagant menys, vol dir que estem en un país realment madur, conscient de la realitat i responsable”.
 
En aquest context, Artur Mas ha volgut “agrair als mestres del país que facin aquest esforç especial en un moment tan crucial com el que vivim” i demostrin aquest “grau de maduresa”, que “no vol dir que es conformin amb aquestes condicions per sempre, perquè de seguida que puguem, i el pastís es faci més gros per a tots, això millorarà”, ha reblat Mas.
 
La nova Escola Oficial d’Idiomes de Calella, que començarà a impartir les primeres classes aquest mateix mes de setembre, oferirà cursos d'anglès, alemany i rus a 180 persones distribuïdes en cursos de 30 alumnes.
 
El president ha destacat la importància de parlar idiomes “per a un país com Catalunya, que està cada cop més obert al món”, i ha explicat que el Govern de la Generalitat està fent accions per fomentar-ho, com incloure l’anglès a la formació professional de grau mitjà reforçar les llengües en general en el sistema educatiu. “Tot això s’està fent en la bona línia per ajudar que Catalunya es converteixi en un país amb una bona base per fer l’obertura al món que estem fent”, ha assenyalat.
 
Les noves instal·lacions de l’escola s’ubiquen a l'antiga Fàbrica Llobet-Guri, compta amb 840 metres quadrats que acullen sis aules, una sala polivalent, una aula multimèdia, una sala per a professors, oficines, magatzems i serveis.
 
 

3  

Imatges

Inauguració de l'empresa Frime

Inauguració de l'empresa Frime 777

Visita del president a Calella

Visita del president a Calella 683

Inauguració Escola Oficial d'Idiomes

Inauguració Escola Oficial d'Idiomes 601