Empresa i Treball

TURISME

La Generalitat promociona Catalunya a Buenos Aires a través de la seva gastronomia

query_builder   19 setembre 2013 12:50

event_note Nota de premsa

TURISME

La Generalitat promociona Catalunya a Buenos Aires a través de la seva gastronomia

 
·        L’acte inaugural de CATenBA anirà a càrrec de Josep Roca, d’El Celler de Can Roca, i el dibuixant Xavier Mariscal.
 
·        L’Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme de Costa Brava Girona presentaran l’oferta turística de Catalunya davant dels mitjans de comunicació argentins i d’un grup d’importants operadors turístics.
 
Del 21 al 23 de setembre tindrà lloc a la ciutat argentina de Buenos Aires el CATenBA 2013 (Cataluña en Buenos Aires), un esdeveniment per promocionar Catalunya i la seva oferta turística des de diverses vessants: la cuina, l’art, la literatura i la cultura gastronòmica catalana, de la mà de prestigiosos professionals.
 
CATenBA és un projecte de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, coordinat per Llum García Elorrio i Jimena Pérez Apellàiz, del Restaurant La Riera de Sant Martí Vell.
 
L’acte inaugural del CATenBA tindrà lloc el dissabte 21 a les 18.00 hores, a La Usina del Arte (Caffarena 1, La Boca). Josep Roca, copropietari i sommelier de El Celler de Can Roca, realitzarà una conferència sobre cuina catalana davant un auditori especialment convidat per a l’ocasió. Posteriorment a les 19.30 hores, Xavier Mariscal inaugurarà l’exposició “Catalunya: Sabores con Historia”, un recorregut pictòric per la cuina catalana a través de dibuixos del propi Mariscal i amb textos de la catedràtica de la Universitat de Barcelona María Ángeles Pérez Samper.
 
El 22 i el 23 de setembre tindran lloc els actes oberts al públic. Concretament, el diumenge 22 de setembre la Plaza Almagro acollirà una classe magistral de cuina catalana conduïda pels xefs catalans Marc Gascons (restaurant Els Tinars de Llagostera, guardonat amb una estrella Michelin), Jimena Pérez Apellániz (restaurant La Riera de Sant Martí Vell de Girona), Jordi Rollan (restaurant La Rectoria d’Espinavessa) i el mestre pastisser Jordi Sans (pastisseria Sans de La Bisbal). Aquests mateixos xefs realitzaran diversos tallers culinaris per al públic argentí diumenge i dilluns.
 
El diumenge 22 també tindran lloc diferents activitats per promocionar la cultura catalana. En el Centro Cultural Recoleta, a les 16.00 hores, es projectaran diversos documentals sobre Catalunya i la seva cultura i posteriorment, a les 18.00 hores, en Xavier Mariscal impartirà la conferència “Dibujando la Vida”. A les 19.00 en el Bar Notable El Banderín el cantant Mauro Guiretti homenatjarà Catalunya amb poesies i cançons de Joan Manel Serrat i, posteriorment, es realitzarà un tast de vins i caves catalans.
 
Per la seva banda, la cuina i la gastronomia argentines estan encapçalades per la prestigiosa i popular cuinera Soledad Nardelli, i pels cuiners Diego Gera, Manuel Ausejo, Luciano Nanni i la mestra pastissera Regina Baena.
 
Trobada amb touroperadors i mitjans de comunicació
 
El dilluns 23 de setembre l’Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme de Costa Brava Girona també han organitzat dues trobades professionals per promocionar l’oferta turística catalana.
 
Així, a les 12.30 està prevista una trobada amb mitjans de comunicació argentins on l’Agència Catalana de Turisme i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona realitzaran una presentació de Catalunya, la Costa Brava i els seus atractius turístics, i a la qual assistirà Josep Roca, com a ambaixador de la destinació. Aquesta mateixa presentació es repetirà a les 19.30 hores davant d’un grup d’importants touroperadors argentins. En ambdós casos, se servirà un còctel de gastronomia catalana realitzat pels quatre xefs catalans convidats al CATenBA.
 
CATenBA 2013 és la primera edició d’un programa d’activitats culinàries, gastronòmiques i culturals que propicia la interacció i la sinèrgia entre reconeguts i prestigiosos professionals catalans i argentins. Compta amb la col·laboració del Ministerio de Cultura y Turismo de la Ciudad de Buenos Aires, i el patrocini d’Iberia, Línia Aèria Oficial de l’esdeveniment, Torres i Freixenet.
 
En cas de voler realitzar alguna entrevista a alguns dels participants del CATenBA podeu posar-vos en contacte amb Lluís Bofill (tel: 661 627 067).
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia