Cultura

Les galeries d'art de Catalunya surten al carrer per acostar-se al públic en el marc de 'Tardor Art 2013'

query_builder   19 setembre 2013 17:46

event_note Nota de premsa

Les galeries d'art de Catalunya surten al carrer per acostar-se al públic en el marc de 'Tardor Art 2013'

  • La 4a edició de “Tardor Art” tindrà lloc del 19 de setembre al 3 de novembre
 
  • Es tracta d’una iniciativa conjunta de les tres associacions de galeries d’art de Catalunya: el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya (GGAC), l’Associació Art Barcelona (Abe) i l’Associació (art) Catalunya
 
  • Aquesta edició compta amb una Comissió d’Estudi encarregada de seleccionar els projectes que formen part de “Tardor Art”
 
  • D’aquesta manera es vol donar impuls a una nova edició més avantguardista que té com objectiu principal connectar i ampliar amb nous públics
 
Tardor Art
“Tardor Art” (www.tardorart.com) ha presentat avui la seva quarta edició Tardor Art 2013 “Programa’t”, que se celebrarà entre el 19 de setembre i el 3 de novembre de 2013. “Tardor Art” és una iniciativa impulsada pel sector galerista català amb el suport del Departament de Cultura que té la intenció de crear una programació cultural dissenyada per apropar les galeries a la ciutadania, crear cultura i generar afició per l’art. Una iniciativa gratuïta i oberta a tothom.
 
L’acte de presentació ha estat presidit per Pilar Pifarré, secretària general del Departament de Cultura; Anna Buscató, Coordinadora i membre del Comitè Organitzador de Tardor Art, i Eudald Camps, membre de la Comissió d’Estudi de Tardor Art.
 
En el transcurs de l’acte, Pilar Pifarré ha destacat que en l’edició d’enguany “Tardor Art” té com a objectiu apropar-se al públic: “La participació de les 20 galeries d’art que s’inclouen a la quarta edició de Tardor Art multiplica la seva presencia i la seva força. Tardor Art aprofundeix en el vincle entre el galerista o l’artista i el públic”.
 
Per a Anna Buscató, “les expectatives de l’edició d’enguany de Tardor Art són bones perquè inclou al seu programa moltes propostes engrescadores”. “Esperem augmentar el nombre de participants. L’objectiu d’aquest edició és fomentar noves dinàmiques que permetin a les galeries refermar el seu propi rol dins del sector de l’art contemporani”, ha afirmat.
 
Eudald Camps ha ressaltat la importància de les galeries en la difusió de l’art a tots els públics. “No es pot explicar la història de l’art modern sense les galeries d’art. Tenen una funció legitimadora perquè posen l’accent en allò realment important"
 
Per gestionar i coordinar el desenvolupament de Tardor Art les associacions van crear un comitè de treball format per cinc membres de les respectives associacions: Anna Buscató i Vicky Cortina (GGAC), Ana Mas i  Miguel Ángel Sánchez (ABE) i Laura Zubiaur (AAC).  
 
Enguany, Tardor Art 2013 “Programa’t” incorpora la figura d’una Comissió d’Estudi formada per Eudald Camps, Juan Canela i  Ane Agirre. Tres comissaris independents que pertanyen al sector artístic actual que s’han encarregat de fer la tria de les propostes seleccionades entre totes aquelles que, seguint les bases de la convocatòria, es van presentar al certamen.
 
El reclam de la nova edició és “Tria què vols veure… o vine a veure-ho tot! Programa’t i visita les activitats presentades per les diferents galeries participants. La intenció de la 4a edició de Tardor Art, amb la col·laboració i iniciativa de les galeries catalanes, ha estat elaborar i presentar un programa i un calendari d’activitats suggeridor engrescador i capaç d’atraure tot tipus de públic.
 
Propostes amb un clar caràcter contemporani, que generin dinàmiques destinades a captar nous públics i que suposin una tendència innovadora dins la mateixa programació de la galeria; que afegeixi interès i valor al context de les galeries i al panorama artístic de la ciutat de manera conscient.
 
Per últim, “Tardor Art” és una iniciativa impulsada per les tres associacions de galeries de Catalunya: el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya (GGAC), l’Associació Art Barcelona (Abe) i  l’Associació (art) Catalunya. La implicació de les tres associacions ha estat decisiva per poder donar coherència i força al projecte, i compta amb el recolzament i el suport econòmic del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
 

2  

Fitxers adjunts

Fotografia: Presentació de Tardor Art 2013

Fotografia: Presentació de Tardor Art 2013
JPG | 1557

Dossier de premsa 'Tardor Art'

Dossier de premsa 'Tardor Art'
PDF | 2289