Sala de premsa

event_note Nota de premsa

Els vins catalans es promocionen a la fira VINISUD, a Montpeller

El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), organitza, sota el paraigua de Catalunya, la participació d’onze empreses catalanes del sector de vins i caves catalans a la fira Vinisud, que se celebra, a Montpeller (França), del 22 al 24 de febrer.
 
Vinisud és la fira professional de referència dels vins produïts a la zona del Mediterrani. Cada dos anys, la fira agrupa totes les novetats de productors del Mediterrani, un marc assegurat pel negoci, on descobrir, degusta,r i conèixer sabors i aromes.

En l’edició 2008 varen exposar 1.650 empreses de França, l’Estat espanyol, Itàlia, Portugal, Tunísia, Marroc, Algèria, Grècia, Israel, Líban, Xipre, Malta, Turquia, Croàcia, Bòsnia-Herzegovina, Sèrbia, Bulgària, Eslovènia, Macedònia, etc. i hi van assistir 33.000 visitants professionals procedents de 66 països. Aquest any les empreses participants arriben a la xifra de 1.700.

Les empreses participants en l’estand de Catalunya són:
 
Celler Arche Pages, SL / DO Empordà / Capmany (Alt Empordà)
Mont Marçal / DO Cava, DO Penedès, DO Catalunya / Castellví de la Marca (Alt Penedès)
Explorustic Empordà / DO Empordà / Figueres (Alt Empordà)
Glassconcept, SL (Finca Valldosera, SA) / DO Cava, DO Penedès, DO Priorat / Olèrdola (Alt Penedès)
De Muller / DO Tarragona, DOQ Priorat / Reus (Baix Camp)
Huellas / DO Priorat / Cubelles (Garraf)
Medindre / DOQ Priorat / Barcelona (Barcelonès)
Antonio Garriga Carbó / DO Penedès, DO Cava / Puigdàlber ( Alt Penedès)
Mas de la Caçadora / DO Montsant / Els Guiamets (Priorat)
Impacto y Acción, SA (Mas Rodó) / DO Penedès / Barcelona (Barcelonès)
Euroaliment PACSLU / DO Costers del Segre / Rosselló (Segrià)
   
El vi és un dels ambaixadors més importants del nostre país, de la nostra cultura i de la nostra forma de viure. Ha passat a ser un dels productes estrella per al consumidor, que valora la tasca que hi ha darrere de cada ampolla i en vol conèixer totes les seves propietats. Els últims anys ha esdevingut objecte d'investigacions científiques que apunten que, consumit amb moderació i durant els àpats, contribueix al benestar de les persones.
 
El sector del vi a Catalunya té una estructura molt sòlida i competitiva, amb més de 400 cellers embotelladors, i hi treballen més de 22.000 persones, ja sigui a la vinya, als cellers o al sector serveis. A l'organització de productors i elaboradors entorn de les 12 denominacions d'origen i dels respectius consells reguladors, cal afegir que el sector del vi forma un mosaic divers d'institucions i associacions amb un tarannà propi.
 
 
19 de febrer de 2010
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia