Pelegrí en el moment de la inauguració
Pelegrí en el moment de la inauguració
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat l'alcalde d'Alguaire, del president del consell comarcal i del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, ha inaugurat la novena edició de la Fira de la Figa d’Alguaire.
 
Les figues són el producte típic d’aquesta població de la comarca del Segrià. El visitant pot gaudir d’exposicions i mostres de moltes varietats d’aquesta fruita, així com d’exposicions de maquinària agrícola i comerç en general.

La Fira de la Figa d’Alguaire enguany arriba plena de novetats, amb una imatge renovada, més expositors i activitats diverses per presentar una oferta lúdica de cap de setmana per a les famílies i públic en general, en què es potenciarà la sorpresa i la participació dels visitants.
 
Pelegrí ha volgut lligar l’evolució de la figuera amb l’evolució de l’agricultura, i de retruc amb el congrés que avui finalitza sobre “Pagesia, Indústria i Món Rural”. El conseller ha explicat que es tracta de tres mons cada dia més íntimament lligats, fruit de l’emprenedoria dels nostres empresaris agrícoles, que de la producció s’han incorporat a la transformació i a la comercialització, i han donat vida i riquesa al món rural. 
 
Pelegrí ha reiterat el suport del Departament a aquest certamen que “permet donar a conèixer productes d’alt valor afegit i que sovint són poc consumits, alhora que serveix per dinamitzar l’economia local i converteix Alguaire en un referent nacional de la figa (coll de dama)”.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agricultura.cat.