Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El conseller Pelegrí inaugura la Fira de la Figa d'Alguaire

query_builder   21 setembre 2013 11:20

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí inaugura la Fira de la Figa d'Alguaire

Pelegrí en el moment de la inauguració
Pelegrí en el moment de la inauguració
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat l'alcalde d'Alguaire, del president del consell comarcal i del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, ha inaugurat la novena edició de la Fira de la Figa d’Alguaire.
 
Les figues són el producte típic d’aquesta població de la comarca del Segrià. El visitant pot gaudir d’exposicions i mostres de moltes varietats d’aquesta fruita, així com d’exposicions de maquinària agrícola i comerç en general.

La Fira de la Figa d’Alguaire enguany arriba plena de novetats, amb una imatge renovada, més expositors i activitats diverses per presentar una oferta lúdica de cap de setmana per a les famílies i públic en general, en què es potenciarà la sorpresa i la participació dels visitants.
 
Pelegrí ha volgut lligar l’evolució de la figuera amb l’evolució de l’agricultura, i de retruc amb el congrés que avui finalitza sobre “Pagesia, Indústria i Món Rural”. El conseller ha explicat que es tracta de tres mons cada dia més íntimament lligats, fruit de l’emprenedoria dels nostres empresaris agrícoles, que de la producció s’han incorporat a la transformació i a la comercialització, i han donat vida i riquesa al món rural. 
 
Pelegrí ha reiterat el suport del Departament a aquest certamen que “permet donar a conèixer productes d’alt valor afegit i que sovint són poc consumits, alhora que serveix per dinamitzar l’economia local i converteix Alguaire en un referent nacional de la figa (coll de dama)”.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agricultura.cat.
 
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia