Empresa i Treball

INDÚSTRIA

Felip Puig inaugura la tercera acceleradora d'empreses de la xarxa Start-up Catalonia a Sant Cugat del Vallès

query_builder   23 setembre 2013 14:36

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Felip Puig inaugura la tercera acceleradora d'empreses de la xarxa Start-up Catalonia a Sant Cugat del Vallès

D'esq a dreta, alcalde de Mollet, sr. Monràs; alcalde de Terrassa, sr. ballart, el conseller Puig, alcaldessa de Sant Cugat sra Conesa, i l'alcalde de Sabadell sr. Sanchez
 
 
  • EsadeCreapolis és la seu de la tercera acceleradora d’empreses de la Generalitat de Catalunya i entrarà en funcionament el gener del 2014.
 
  • L’acceleradora donarà suport anualment al creixement de 25 empreses innovadores, amb vocació internacional, de fins a 5 anys de vida i amb capacitat per créixer i crear llocs de treball.
 
  • Avui s’ha anunciat l’obertura de la convocatòria perquè les start-ups presentin els seus projectes, fins el 15 d’octubre, per participar a partir del 2014 a les acceleradores inaugurades de la xarxa (Sant Cugat, Mataró, Baix Llobregat i Girona).
 
 
 El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha inaugurat aquest dilluns la tercera acceleradora d’empreses de la Xarxa Start-up Catalonia a EsadeCreapolis, a Sant Cugat del Vallès. El centre, que començarà la seva activitat el gener de l’any vinent, donarà suport al creixement d’empreses innovadores, amb vocació internacional, de fins a 5 anys de vida i amb capacitat per créixer i crear llocs de treball. Cada any passaran 25 empreses per l’acceleradora.
 
En la presentació de l’acceleradora, el conseller Puig ha explicat que aquesta iniciativa s’inscriu “en la prioritat obsessiva del govern de la Generalitat de lluitar contra l’atur i d’intentar crear ocupació”. El conseller ha destacat que “l’emprenedoria requereix de tot el suport perquè hem assumit, des de fa temps, que l’ocupació vindrà des de la iniciativa privada” ha afegit que “els protagonistes són els empresaris i els treballadors, l’Administració té un paper d’enzim, de catalitzador, i com a tals hem de col·laborar amb iniciatives com la que avui us presentem”.
 
En finalitzar el programa s’espera que les empreses experimentin un increment de la facturació i que creïn nous llocs de treball. El programa també busca aconseguir que el 70% de les empreses captin inversió privada i que totes les start-ups participants avancin en el seu pla d’internacionalització. La iniciativa Start-up Catalonia s’emmarca en el programa Catalunya Emprèn, endegat per la Generalitat amb l’objectiu d’impulsar i unificar les polítiques de foment de l’emprenedoria.
 
El programa de l’acceleradora té un enfocament pràctic i té com a finalitat última professionalitzar les empreses participants i els seus equips, tot ajudant els emprenedors a esdevenir bons directius. Start-up Catalonia fomenta l’adquisició de contactes, trobades de networking i proporciona l’acompanyament individualitzat de 72 hores d’un tutor que l’acompanyarà en les primeres etapes de creixement de l’empresa i també accés a una xarxa de mentors.
 
 
Obertura de la convocatòria
Durant la presentació, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha anunciat l’obertura de  l’única convocatòria que s’obre a l’any perquè les start-ups presentin els seus projectes per participar al programa en qualsevol de les quatre acceleradores que començaran la seva activitat el gener del 2014. Es tracta de les acceleradores del TecnoCampus de Mataró, d’EsadeCreapolis, del Baix Llobregat (que s’inaugurarà aquest any) i la del Parc Científic de Girona, que ja va entrar en funcionament a finals del 2012. El termini s’ha obert aquest dilluns i les empreses es poden inscriure fins el 15 d’octubre.
 
Torres també ha explicat que el programa Start-up Catalonia es completarà amb l’obertura de quatre acceleradores més durant l’any vinent a Barcelona, Tarragona, Lleida i la Catalunya Central. En total, vuit acceleradores en funcionament que donin suport a 200 projectes empresarials anualment a partir del gener del 2015.
 
A l’acte també hi ha assistit el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Tarradellas, i l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa i el el director d’Emprenedoria d’Esadecreapolis, Marc Millán. Felip Puig ha signat dos convenis que formalitzaran el tret de sortida de la tercera acceleradora: el primer amb el Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (COPEVO), signat pel president del Consorci i alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i pel vicepresident del Consorci i alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez; el segon, amb l’àmbit de la B30, que integra 23 municipis, signat per l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs.
 
 
Potencial industrial i tecnològic del Vallès
La tercera acceleradora s’ubica al territori del Vallès amb l’objectiu d’aprofitar l’elevat potencial industrial i tecnològic de la zona, així com pels equipaments i empreses que acull, com el Parc de l’Alba (integra el Sincrotró Alba), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el seu parc de recerca, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) amb l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura, Esadecreapolis i la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), entre d’altres.
 
Aquesta zona també acull el Parc Tecnològic del Vallès, que integra empreses i centres de recerca, a més de comptar en matèria d’infraestructures amb l’AP7, C-58, l’Aeroport de Sabadell i el futur Quart Cinturó, el que permetrà consolidar l’estructura industrial, de coneixement i investigació a escala europea.

1  

Fitxers adjunts

El conseller Puig en la presentació de l'acceleradora del Vallès

El conseller Puig en la presentació de l'acceleradora del Vallès
JPG | 3582