Delegació a la Catalunya Central

El delegat del Govern, Juli Gendrau, visita els municipis berguedans de Montclar, Montmajor, Capolat i Castellar del Riu

query_builder   24 setembre 2013 18:54

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern, Juli Gendrau, visita els municipis berguedans de Montclar, Montmajor, Capolat i Castellar del Riu

 
El delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Juli Gendrau, ha visitat avui quatre municipis berguedans: Montclar,  Montmajor, Capolat i Castellar del Riu. S’ha entrevistat amb els respectius alcaldes per tal de fer-se ressò dels diferents temes que afecten a l’administració local i gestionar-los amb els departaments corresponents.
 
A Montclar, el delegat del Govern ha estat rebut per l’alcalde, Josep Vilar, a l’Ajuntament. El batlle li ha exposat les diferents problemàtiques que afecten el municipi i les característiques del territori. Així, Montclar que té uns 22 Km2 i 116 habitants es caracteritza pel seu poblament dispers, tradicionalment agrícola i ramader. El 35,7% de la superfície total del municipi és ocupat per boscos (790 ha el 1989), mentre que els conreus (630 ha), que són básicament de secà i es dediquen al blat, civada, patates, blat de moro i farratge, n’ocupen el 28,5%. Tenint en compte aquestes característiques reclama ser qualificat com a municipi amb risc d’incendi perquè segons explica l’alcalde no té aquest reconeixement i així poder gaudir dels beneficis que se’n puguin derivar d’aquest reconeixement.
 
El delegat i l’alcalde de Montclar han parlat també de les possibilitats que dóna el turisme rural al municipi i part del Berguedà.
Finalment, també han parlar del catàleg de masies que, amb l’ajut de Diputació de Barcelona, s’està elaborant.
 
A continuació, el delegat Territorial del Govern s’ha traslladat a Montmajor. A l’Ajuntament ha estat rebut per l’alcaldessa, Maria Teresa Marmi i el regidor d’Obres i Serveis, Llorenç Vilafranca. Han exposat al delegat la necessitat de fer actuacions a l’escola primària del municipi.
Des del mateix Ajuntament de Montmajor s’ha exposat la problemàtica dels camins degut a les característiques del municipi, per la seva extensió i pel fet d’haver-hi diferents enclavaments, així com també les dificultats per donar un bon servei de distribució d’aigua. També han destacat el treball que s’està fent en el catàleg de masies.
 
Al migdia el delegat ha visitat el municipi de Capolat on ha estat rebut per l’alcaldessa Maria Carme Boixader. L'alcaldessa ha exposat al delegat que Capolat, municipi de menys d’un centenar d’habitants, està afectat per diferents problemàtiques, sobretot pel que fa a les finances locals i els diferents establiments de turisme rural que hi ha, entre d’altres temes.
 
El delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau, ha visitat Castellar del Riu durant la tarda. S’ha reunit amb l’alcalde, Adrià Solé, a l’Ajuntament. Aquest darrer li ha plantejat diferents temes. Entre aquests hi ha els relacionats amb l’ACA, en relació a la connexió dels col·lectors; el tema Xarxa de Diputació per la construcció d’un garatge per llevaneus; l’arranjament de camins i pel que fa a l’abastament d’aigües, el condicionament de la captació d’aigua de la Font del Canal Obscura. L’alcalde  ha explicat al delegat que continuen treballant el POUM i el catàleg de masies amb l’objectiu de fer-ne l’aprovació tan aviat com sigui possible. En relació en l’àmbit del turisme s’ha parlat de l’estació d’esquí de Rasos de Peguera i de la possibilitat de continuar treballant-hi per dinamitzar-la turísticament. La cessió dels terrenys del Pi de les Tres Branques també ha estat un dels temes tractats.

3  

Fitxers adjunts

Visita territorial del delegat, Juli Gendrau, a Montclar

Visita territorial del delegat, Juli Gendrau, a Montclar
JPG | 567

Visita territorial del delegat, Juli Gendrau, a Montmajor

Visita territorial del delegat, Juli Gendrau, a Montmajor
JPG | 433

Visita territorial del delegat, Juli Gendrau, a Capolat

Visita territorial del delegat, Juli Gendrau, a Capolat
JPG | 523