Salut

Associacions de pacients i professionals sanitaris comparteixen experiències en la I Jornada del Consell Consultiu de Pacients

query_builder   27 setembre 2013 19:06

event_note Nota de premsa

Associacions de pacients i professionals sanitaris comparteixen experiències en la I Jornada del Consell Consultiu de Pacients

El conseller de Salut destaca la important tasca del Consell Consultiu de Pacients des de la seva creació ara fa un any
 
Més de 400 pacients i professionals posen en comú coneixements i reflexions adreçades a millorar l’atenció sanitària de la ciutadania
Jornada del Consell Consultiu de Pacients
La I Jornada del Consell Consultiu de Pacients ha reunit més de 400 persones de fins a 200 associacions de pacients a l’auditori del CaixaForum a Barcelona. L’objectiu de la Jornada era posar en comú coneixements, experiències i reflexions adreçades a millorar l’atenció sanitària de la ciutadania i impulsar la visibilitat de la important tasca que desenvolupen el conjunt de les organitzacions de pacients de Catalunya.
 
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha inaugurat la Jornada demanant "escoltar els pacients i les seves famílies" ja que ha subratllat que molts pacients "són malalts 365 dies l’any". El conseller també ha destacat la important tasca del Consell Consultiu de Pacients des de la seva creació ara fa un any i ha explicat que el Consell "anirà agafant més pes" i per exemple "participarà en l’elaboració de la propera Guia d’ús del CatSalut".
 
Boi Ruiz ha expressat el reconeixement del Departament de Salut a la tasca de les associacions i organitzacions representatives dels pacients de Catalunya i ha destacat la seva contribució especial en el procés de millora del sistema sanitari. Per aquest motiu els ha encoratjat a continuar treballant cadascú des del seu àmbit.
 
La conferència inaugural ha anat a càrrec de l'actriu Amparo Moreno, que ha explicat la seva experiència com a malalta crònica del cor, després de patir una angina de pit.
 
La primera taula rodona de la Jornada ha estat moderada per la periodista Lídia Heredia amb el títol "Estic malalt, estàs malalt: ho compartim" i hi han participat tant pacients, com professionals i familiars. La segona taula ha estat moderada pel periodista Josep Puigbó i diverses associacions han parlat sobre els diferents models i pràctiques associatives en el sector dels pacients.
 
A la tarda s’han organitzat dues conferències. La primera conferència ha anat a càrrec del director, actor i guionista, Albert Espinosa, amb el títol "Creu en els somnis i ells es crearan", basada en la seva experiència de nen i adolescent amb càncer. A continuació l’expert en màrqueting social i "fundraising", Ricard Valls, ha explicat com promoure la visibilitat de les associacions de pacients.
 
La directora general de Planificació i Ordenació Sanitàries, Roser Vallès, ha fet la cloenda de la Jornada agraint la participació a tots els pacients i professionals. Finalment, l’humorista Jordi LP i el músic Pep Sala han presentat la cançó inèdita per aquesta Jornada "Sempre hi haurà algú". En el vídeo de la cançó hi han participat personalitats de diferents àmbits com Johan Cruyff, Lucrecia, el Dr. Eduard Estivill o Gerard Quintana, entre d’altres. Podeu veure-la aquí.
 
Consell Consultiu de Pacients de Catalunya
 
El Consell Consultiu de Pacients de Catalunya es va crear l’octubre de l’any 2012. Es tracta d’un òrgan permanent de consulta i participació dels representants dels pacients del sistema català de salut.
 
La principal funció és compartir la informació del sistema català de salut amb els representants de les diferents associacions de pacients del país perquè aportin recomanacions que es puguin traduir en una millora del disseny i en aplicació posterior de les polítiques públiques de promoció de la salut de cada col·lectiu.
 
Aquests són els principals objectius:
 
  • Compartir amb els pacients informació transparent, concreta, accessible i fàcilment comprensible del sistema català de salut de responsabilitat pública.

 

  • Vetllar per l’atorgament als pacients del suport i assessorament necessari sobre les qüestions relacionades amb la prestació pública de serveis de salut.

 

  • Facilitar la participació de les associacions de pacients del sistema català de salut de responsabilitat pública en el procés d’elaboració, decisió i prestació de polítiques sanitàries i canalitzar les seves propostes i recomanacions.

 

  • Proposar actuacions per potenciar l’ús de les noves tecnologies en l’atenció sanitària.

 

  • Atendre les peticions d’assessorament que puguin ser adreçades al Consell a través de la Secretaria General.

 

  • Proposar la creació de consells tècnics de pacients de diferents patologies o àrees específiques.

 

En només un any de la seva creació s’han organitzat diferents grups de treball, entre els quals hi ha el grup que treballa per redactar el reglament intern del Consell, un grup de comunicació, un grup d’organització de la Jornada i també s’ha proposat un grup sobre pacients i noves tecnologies.
 
Més informació:
 
 
 

5  

Fitxers adjunts

Fotografia de la Jornada (1)

Fotografia de la Jornada (1)
JPG | 3579

Fotografia de la Jornada (2)

Fotografia de la Jornada (2)
JPG | 3408

Fotografia de la Jornada (3)

Fotografia de la Jornada (3)
JPG | 4186

Fotografia de la Jornada (4)

Fotografia de la Jornada (4)
JPG | 3004

Fotografia de la Jornada (5)

Fotografia de la Jornada (5)
JPG | 3088