Agència de l'Habitatge de Catalunya

L'Agència de l'Habitatge continua potenciant la signatura de convenis amb ajuntaments per agilitzar l'adjudicació d'habitatges

query_builder   30 setembre 2013 09:16

event_note Nota de premsa

L'Agència de l'Habitatge continua potenciant la signatura de convenis amb ajuntaments per agilitzar l'adjudicació d'habitatges

Els municipis amb registres municipals han adjudicat un 85% dels habitatges oferts
 
Els propers dies se signarà el conveni amb el registre de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat
 
L’Agencia ha rebaixat prop d’un 24% les quotes dels lloguers dels    habitatges amb protecció oficial
Els proper dies se signarà un conveni entre l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, relatiu als procediments d’adjudicació d’habitatges amb protecció oficial,  per tal que els habitatges administrats per l’Agència siguin adjudicats mitjançant el Registre de sol·licitants de l’Hospitalet de Llobregat. Això significa que els habitatges que quedin buits de les promocions ja adjudicades o de les noves promocions que es construeixin en el futur, s’adjudicaran a les persones que estiguin inscrites en el Registre de l’Hospitalet. Amb aquest ja són nou els municipis que tenen conveni signat amb la Generalitat per adjudicar els pisos amb protecció oficial.
 
L’Agència acorda que els ajuntaments amb registre propi tinguin la tasca d’adjudicar els habitatges amb protecció oficial  per acostar la gestió a l’Administració local, que és la més propera a la ciutadania. Actualment, s’han signat convenis amb els ajuntaments de Cornellà de Llobregat, Lleida, Mollet del Vallès, Sabadell, Sant Adrià de Besòs, Santa Margarida i els Monjos i Terrassa. L’Ajuntament de Barcelona també té atribuïda la competència d’adjudicació  per la Carta municipal.
 
 
HABITATGES OFERTS
LLIURATS
% Oferts/Lliurats
Barcelona
233
224
96,14%
Cornellà de Llobregat
11
11
100,00%
Mollet del Vallès
9
2
22,22%
Sabadell
60
46
76,67%
Santa Margarida i els Monjos
16
14
87,50%
Terrassa
34
22
64,71%
Lleida
93
73
78,49%
Total Municipis: 7
456
392
85,96%
 
 
Les persones que viuen en municipis que no tenen registre propi i volen sol·licitar un habitatge amb protecció oficial compten amb el Registre de l’Administració de la Generalitat, que gestiona l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.  Aquest Registre de sol·licitants d’HPO proporciona informació sobre les necessitats reals d’habitatge, facilita i agilitza els processos d’adjudicació d’habitatges protegits i garanteix la màxima transparència en tots els processos.  Actualment, hi ha inscrites al Registre de la Generalitat prop de 71.000 persones.          
 
Reducció en les quotes de lloguer
 
El Pla de xoc, impulsat per  la Generalitat, per adjudicar els habitatges amb protecció oficial buits que es va iniciar es setembre de 2011, va establir, entre altres actuacions, la rebaixa dels preus del lloguer. Aquest reajustament de preus ha significat una disminució mitjana a Catalunya del 26% de les quotes de lloguer.
 
Així mateix, l’Agència ha aprovat una reducció en l’import del lloguer dels habitatges i places d’aparcament de l’Hospitalet de Llobregat, que ja s’ha aplicat el mes de setembre.
Així, doncs,  348 famílies d’habitatges amb protecció oficial de l’Hospitalet de Llobregat han vist com les seves quotes de lloguer mensual de l’habitatge tenien una rebaixa que, en alguns casos, arriba als 58 euros mensuals. Aquesta rebaixa s’aplica automàticament a tots els llogaters que estiguin al corrent de pagament.
 
L’acord de rebaixar els preus dels lloguers és fruit de la voluntat de l’Agència de l’Habitatge perquè els habitatges del parc públic de la Generalitat mantinguin lloguers inferiors entre un 30 i un 40% respecte del preu del lloguer del mercat lliure.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa conveni l'Hospitalet

Nota de premsa conveni l'Hospitalet
PDF | 132