Delegació a Girona

Ja es pot demanar cita prèvia a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de la Generalitat a Girona a través del telèfon 012

És la primera OAC de la Generalitat a incorporar el 012 per sol·licitar hora per als més de 100 tràmits que s'atenen amb aquest sistema

query_builder   30 setembre 2013 10:07

event_note Nota de premsa

Ja es pot demanar cita prèvia a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de la Generalitat a Girona a través del telèfon 012

És la primera OAC de la Generalitat a incorporar el 012 per sol·licitar hora per als més de 100 tràmits que s'atenen amb aquest sistema

Els ciutadans ja poden demanar cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la Generalitat a través del telèfon 012. Fins ara, els gironins que volien demanar hora per realitzar una gestió a l’OAC ho podien fer a través d’internet, a l’Oficina Virtual de tràmits (http://www.gencat.cat/ovt/citaprevia), o presencialment a la mateixa Oficina. Ara, el telèfon 012 s’incorpora en el sistema de sol·licituds i d’aquesta manera l’OAC de la Generalitat a Girona es converteix en la primera oficina de la Generalitat a gaudir d’aquest servei telefònic per a la sol·licitud de cita prèvia.
 
El sistema de cita prèvia representa una millora en l’atenció que es dóna al ciutadà ja que redueix el temps d’espera, ajuda a organitzar els recursos humans dedicats a l’atenció i permet preparar l’expedient que s’ha d’atendre. De fet, la incentivació de la cita prèvia respon a la voluntat de la Generalitat d’oferir a Girona un servei àgil i eficient a la ciutadania. La petició de cita prèvia es pot gestionar a través del telèfon 012 de 8 del matí a 8 del vespre de dilluns a divendres no festius.
 
El nombre de tràmits que es poden demanar per cita prèvia ha augmentat considerablement a l’Oficina de la Generalitat a Girona: Si l’any passat eren 61, actualment ja són 101. En el primer semestre de 2013 ja s’han atès 960 persones a través d’aquest sistema. De fet, el compromís de l’OAC és que el temps d’espera per aquelles persones que tinguin cita sigui sempre inferior als cinc minuts.
 
Entre les gestions que es poden fer a través de la cita prèvia hi ha el de sol·licitar el títol de família nombrosa, demanar la prestació econòmica per infant a càrrec, la constitució d’una associació, la renda mínima d’inserció, autoritzacions del permís de treball o permisos d’activitats turístiques, entre moltes altres.
 
L’Oficina d’Atenció Ciutadana de Girona és un model pioner i únic a Catalunya ja que atén els serveis i tràmits de tots els departaments de la Generalitat amb l’objectiu d’oferir un servei eficient i integrat als ciutadans. L’OAC obre de dilluns a divendres de les 9 del matí fins a les 5 de la tarda. Durant tot l’any obre tots els dissabtes de 9 del matí a 2 del migdia. Tota la informació sobre tràmits de l’OAC a www.gencat.cat/generalitatgirona.