• La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ho ha afirmat aquesta tarda abans d’entrar a la Conferència Sectorial d’Educació
 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que “estem davant d’una ofensiva en tota regla per tal de deixar el català com a llengua residual”. Irene Rigau ha recordat que des de l’inici de la tramitació de la Lomce el govern espanyol “vol recentralitzar les competències amb l’excusa de lluitar contra el fracàs escolar” i que, si una llengua no pot es pot aprendre ni a casa ni a l’escola, “vol dir que s’està atemptant contra el futur de la llengua catalana, que per nosaltres es gravíssim”. La titular d’Ensenyament ho ha dit aquesta tarda abans d’entrar a la Conferència Sectorial d’Educació.
 
La titular d’Ensenyament ha explicat que “la fase final de la tramitació de la Lomce està coincidint amb una sèrie de decisions del PP en què queda clar que la seva principal obsessió és, a través de la imposició, acabar amb la immersió”. Ha recordat que en un any i mig s’ha aprovat el Lapao a Aragó, la polèmica de les línies a València, el decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) a les Illes Balears, i que al Congrés el PP ha pactat esmenes amb UPyD, “un partit que no és parlamentari a Catalunya i acorden el que ha de fer Catalunya”. També ha remarcat que “l’ofensiva a la llengua catalana és a tot ordre”.
 
En relació a la trobada sectorial, la consellera Rigau ha assenyalat que  “Catalunya ja ha perdut més de 100 milions en les aportacions per part del ministeri” i que “demanarem explicacions de com s’han assignat els fons d’FP”. En aquest sentit, ha assenyalat que “Catalunya en FP entenem que no queda ben tractada en el repartiment, però lògicament, hem d’esperar que ens expliquin els criteris per si hi ha alguna variació”.
 
 
30 de setembre de 2013