Salut

S'amplia la campanya Entorn sense fum a escoles bressol i llars d'infants de la ciutat de Girona

query_builder   1 octubre 2013 10:57

event_note Nota de premsa

S'amplia la campanya Entorn sense fum a escoles bressol i llars d'infants de la ciutat de Girona

L’expansió de la iniciativa es deu a l’èxit de la proposta, donat que en els centres d’educació infantil i primària s’ha aconseguit una reducció del 50% de les persones fumant i d’un 29% de les burilles a terra
 
La campanya educativa "Entorn sense fum", engegada per l’Ajuntament de Girona i l’Agència de Salut Pública de Catalunya, s’amplia aquest curs escolar a les 28 escoles bressol i llars d’infants arran de la bona acollida i els bons resultats obtinguts fins ara. La campanya es va posar en marxa el mes de gener passat i va comptar amb l’adhesió de les 33 escoles d’educació infantil i primària de la ciutat. L’objectiu és conscienciar als familiars que no fumin quan vagin a recollir als seus fills/es a l’escola. Cal tenir present que 5 de les 28 escoles bressol i llars d’infants ja estaven adherides a la campanya, que són centres que també tenen les línies d’educació infantil i primària.
 
Els resultats de l’avaluació de la campanya a les escoles d’educació infantil i primària han mostrat una reducció mitjana del 50% de les persones fumant a les entrades dels centres educatius i pel que fa a les burilles a terra la reducció és del 29%. Les enquestes fetes als familiars que esperaven a la porta de les escoles mostra que el 89% creu que la iniciativa pot ser útil per modificar el comportament de les persones fumadores i les enquestes online fetes al personal docent mostren que un 81% també ho creu.
 
Cal destacar que s’està fent un treball en paral·lel per sensibilitzar als familiars dels riscos del fum ambiental del tabac (FAT) en els infants, ja que els nens són més sensibles als seus efectes i a més tenen una freqüència respiratòria més elevada que els adults per la qual cosa els entra més quantitat (per quilogram de pes) de compostos tòxics del FAT. És per això, que s’està recomanant que els familiars evitin fumar a casa i al cotxe, encara que es fumi sense la presència de l’infant, ja que el FAT s’instal·la al medi ambient i els seus tòxics persisteixen en l’atmosfera (roba, cabells, cortines, tapisseria del cotxe...) encara que es ventili.
 
A través dels resultats de les enquestes, s’ha obtingut una dada important, i és que el 75,4% dels familiars dels alumnes d’educació infantil i primària que fumen, ho fan a casa. Aquesta dada és molt semblant a la de l’estudi BIBE fet entre el 2008-2010, a 96 ABS de Catalunya, el qual mostrava que en el 73% de les llars amb nadons de menys de 18 mesos, on el pare, la mare, o ambdós eren fumadors, fumaven a casa.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia