El conseller Homs durant la visita a l'exposició fotogràfica
 
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha inaugurat aquest vespre juntament amb l’ambaixador d’Irlanda una exposició sobre el diplomàtic, escriptor i nacionalista irlandès Roger Casament, considerat com un dels fundadors del discurs modern sobre drets humans i drets dels pobles indígenes.
 
El seu compromís amb els drets individuals i el rebuig de la crueltat del colonialisme modern van portar a Roger Casement a jugar un paper rellevant en l’emergència de l’independentisme irlandès. L’exemple de Casement va servir d’inspiració per a les perspectives internacionals del nou Estat irlandès, quan es va crear el 1921.
 
El conseller Homs ha visitat l’exposició de fotografies juntament amb l’ambaixador Justin Harman, el secretari d’Afers Exteriors del Govern, Roger Albinyana, i el secretari de Comunicació, Josep Martí. Homs ha agraït a l’ambaixador el seu “interès per portar l’exposició a Barcelona” que, per al Govern, significa “un compromís i reconeixement al que representa en aquests moments Irlanda en el món i la seva manera de presentar-se amb la qual ens identifiquem, ja que la veiem com a exemplar”.

Per la seva part, l’ambaixador Justin Harman ha agraït a la Generalitat la seva col·laboració en l’exposició “Roger Casement a Iberoamèrica. El cautxú, l’Amazònia i el món atlàntic, 1884-1916” que, durant les dues properes setmanes, s’exhibirà a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona.

1  

Fitxers adjunts

El conseller Homs durant la visita a l'exposició

El conseller Homs durant la visita a l'exposició
JPG | 54