• La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va fer aquestes declaracions ahir durant l’acte de graduació de l’IOC

 

  • En el curs 2012-2013 s’han graduat 3.737 alumnes en els diferents ensenyaments, gairebé un 20% més que el curs anterior

 

Acte IOC
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va afirmar que “el futur és difícil però el que si que és veritat és que com més equipats anem, més bé el veurem i més bé el construirem i, per tant, la formació forma part d’aquest equipatge que ens permet fer el camí”. La consellera Rigau va fer aquestes declaracions durant l’acte de graduació de la promoció 2012-2013 de l’Institut Obert de Catalunya (IOC), que va tenir lloc ahir a la tarda al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.
 
La titular d’Ensenyament va recordar que “el Govern de Catalunya, tot i les dificultats de caràcter financer, és molt conscient que la formació ha de ser la principal aposta”. Rigau va assenyalar que “no sempre ho podem fer tot com voldríem ni tenim els recursos que desitjaríem, però el camí el fem i procurem que arribi a tothom i que sigui cada vegada més la gent que es graduï amb l’ESO sota el braç”. En aquest sentit, va explicar que l’objectiu és que “hi hagi més gent que continuï estudiant però també volem que qui no va tenir la possibilitat trobi ara en el marc de les segones oportunitats una oferta que faci per ell i que li doni resposta”.
 
La consellera Rigau va subratllar l’esforç de l’alumnat i va dir que “el més important és veure com tots som capaços d’aprendre si trobem el moment i l’instrument adequat: com més diversificada sigui l’oferta educativa, més persones podran trobar el seu camí”. Així mateix, la consellera d’Ensenyament va destacar la frase d’una alumna graduada: “no és possible assegurar el futur però si que podem evitar perdre el present”. També va agrair a l’alumnat que en els seus discursos haguessin reconegut la tasca del professorat de l’IOC perquè “la dignificació de la professió docent és molt important”.
 
En el curs 2012-2013 s’han graduat a l’IOC un total de 3.737 alumnes, un 19,85% més respecte el curs 2011-2012, en què es van graduar 3.118 alumnes. Concretament, en batxillerat s’han graduat 539 alumnes; en educació secundària, 1.114; en cicles formatius de grau mitjà, 315; en cicles formatius de grau superior, 983; i en idiomes, 616 en el nivell bàsic d’anglès i 170 en el nivell intermedi d’anglès – aquest darrer s’ha ofert per primer cop-. El curs 2012-2013 ha comptat amb més de 45.000 matrícules i està previst que durant el 2013-2014 se superin les 53.000.
 
Com a novetats per al curs 2013-2014, l’IOC ha ofert la modalitat blended-learning en l’ESO i el batxillerat – l’alumnat de centres presencials pot cursar a distància matèries de modalitat i optatives de batxillerat, i els alumnes de quart d’ESO poden cursar les matèries optatives específiques– i el curs de formació conduent al certificat oficial de formació pedagògica i didàctica equivalent. També s’ha incrementat l’oferta en anglès i en cicles formatius de grau superior – es pot cursar el cicle d’Integració Social–.
 
Els estudis a l’IOC estan organitzats de manera molt flexible i el propi alumne, amb l’assessorament dels tutors, confecciona el seu pla d’estudis. Així, la  càrrega horària dels alumnes és diferent i personalitzada d’acord amb les necessitats i possibilitats de cada alumne. El ritme de seguiment i de progrés en els estudis dels diferents  alumnes és molt diversificat i personalitzat atenent a les disponibilitats personals.
 
2 d’octubre de 2013

2  

Imatges

Acte IOC (1)

Acte IOC (1) 591

Acte IOC (2)

Acte IOC (2) 283