Empresa i Treball

INDÚSTRIA

El grup francès SICAME inverteix 3 milions d'euros en una nova planta industrial i un centre d'R+D d'abast mundial a Castellbisbal

query_builder   3 octubre 2013 13:30

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

El grup francès SICAME inverteix 3 milions d'euros en una nova planta industrial i un centre d'R+D d'abast mundial a Castellbisbal

 
·         La posada en funcionament de la nova planta de fabricació de guants aïllants elèctrics, suposa la creació de 20 nous llocs de treball i preveu crear-ne fins a 100 en els propers cinc anys. 
 
·         La inversió a la nova planta s’ha donat a conèixer avui en un reunió que directius de l’empresa francesa han mantingut amb el director general d’Indústria, Antoni M. Grau.
 
·         Invest in Catalonia ha donat suport a la matriu francesa en la decisió d’ubicar el centre de recerca a Castellbisbal davant l’opció de la filial canadenca que proposava instal·lar-la al país americà.
 
 
El grup francès SICAME ha invertit 3 milions d’euros en una nova planta industrial i un centre de recerca d’abast mundial a Castellbisbal a través de la seva filial a Catalunya Supersafe SL. La posada en marxa d’aquesta nova planta de fabricació de guants de làtex aïllants elèctrics ha suposat la creació de 20 nous llocs de treball i l’empresa preveu que arribin als 100 en els propers cinc anys. La nova instal·lació ocupa un espai construït de 3.000m2, dels quals 1.750m2 són de producció i 700m2 d’oficines i laboratoris. Amb aquesta nova planta, l’empresa francesa pot arribar a multiplicar per 5 els 100.000 parells de guants anuals que produïa l’anterior fàbrica de Sant Esteve Sesrovires.
 
Aquesta inversió a la nova planta de Castellbisbal s’ha donat a conèixer avui en  una reunió que el director general d’Indústria, Antoni M. Grau, ha mantingut amb  Saïd Lalaouna, director general de les empreses del grup SICAME a Espanya i Daniel Rodriguez, director industrial de la planta de Castellbisbal.
 
L’àrea d’atracció d’inversions de la Generalitat, Invest in Catalonia, ha donat suport a la matriu francesa a l’hora de decidir instal·lar el centre d’R+D a la planta de Castellbisbal davant l’opció que proposava la filial canadenca d’ubicar-la al país americà. Aquest centre de recerca comptarà amb un laboratori d’assajos i avaluació, una planta pilot per a prototipus, un centre d’R+D i un altre de formació i suport tècnic.
 
El grup francès SICAME, del qual forma part Supersafe, té 3 plantes a l’Estat espanyol, totes elles a Catalunya, que el 2012 van facturar 15,5 milions d’euros i que compten amb prop de 120 treballadors: SBI Connectors España, Presel i Supersafe. La previsió és que a mig termini aquestes tres fàbriques arribin a facturar més de 30 milions d’euros anuals i a generar una ocupació directa de més de 200 persones.
 
La facturació del SICAME en guants aïllants elèctricsva ser de 3 milions d’euros el 2012 i la previsió és de 4,5 milions el 2013.  El grup preveu assolir els 8 milions el 2015. Supersafe exporta actualment el 95% de la producció a Europa, Amèrica Llatina, Àfrica, Orient Mitjà, Austràlia, Estats Units i el Sud-est asiàtic, entre d’altres.
 
Els guants de làtex que fabrica Supersafe són aïllants elèctrics i s’utilitzen per protegir les persones que han de manipular instal·lacions elèctriques que puguin estar actives. El mercat d’aquest producte creix en prop d’un 20% anual pel desenvolupament dels països emergents i també per l’evolució dels cotxes elèctrics i híbrids. Els col·lectius que més se’n beneficien són els bombers que han d’intervenir en cotxes accidentats, els tallers mecànics de manteniment i els fabricants.
 
Supersafe es va instal·lar inicialment a Catalunya el 2007 amb una planta pilot a Sant Esteve Sesrovires. Durant 4 anys hi va invertir 5 milions d’euros en la definició d’un procés de fabricació singular i únic al món. La limitació de l’espai d’aquesta primera planta impedia a l’empresa francesa poder incrementar l’activitat i, en molts casos, no poder atendre una part de la demanda que li arribava.
 
Supersafe té molt en compte la col·laboració dels proveïdors d’equipament locals i els obre l’oportunitat de proveir també les plantes que més endavant preveu crear a Canadà i Àsia. Això donarà opció a aquestes empreses locals a obrir-se mercat en aquestes zones.

1  

Fitxers adjunts

El director general d'Indústria, Antoni M. Grau, amb el director general de les empreses del grup SICAME a Espanya, Saïd Lalaouna, i Daniel Rodriguez, director industrial de la planta de Castellbisbal..

El director general d'Indústria, Antoni M. Grau, amb el director general de les empreses del grup SICAME a Espanya, Saïd Lalaouna, i Daniel Rodriguez, director industrial de la planta de Castellbisbal..
JPG | 3306