Servei Català de Trànsit

Dispositiu especial de trànsit amb motiu del 5è triatló Challenge Costa de Barcelona-Maresme

Aquest diumenge 6 d'octubre la N-II estarà tallada entre Calella i Montgat durant la celebració de la prova esportiva

query_builder   4 octubre 2013 09:15

event_note Nota de premsa

Dispositiu especial de trànsit amb motiu del 5è triatló Challenge Costa de Barcelona-Maresme

Aquest diumenge 6 d'octubre la N-II estarà tallada entre Calella i Montgat durant la celebració de la prova esportiva

Amb l’objectiu de minimitzar possibles afectacions viàries aquest diumenge, 6 d’octubre, arran de la celebració del 5è triatló Challenge Costa de Barcelona-Maresme, el Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, el Consell Comarcal del Maresme i els ajuntaments i les policies locals de Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, el Masnou i Montgat, posarà en funcionament un dispositiu especial de trànsit.
 
Aquesta competició esportiva, que concentrarà 1.350 triatletes de 36 països d’arreu del món, combina tres proves diferents: natació, ciclisme i cursa a peu. La prova constarà de 3.000 m de natació amb sortida i arribada a la platja de Calella, 180 km de ciclisme i una marató de 42 quilòmetres amb inici a la platja de Calella, passant per Pineda de Mar i amb final a la platja de Calella. Per tant, la celebració d’aquest triatló requerirà, entre altres actuacions, el tall de la N-II entre Calella i Montgat des de les 07.30 h i fins que finalitzi la cursa (18.00 h, hora estimada).
 
 
Restriccions de trànsit per la prova esportiva
 
El mateix diumenge, 6 d’octubre, hi haurà quatre restriccions de trànsit, que aniran acompanyades de la senyalització oportuna, ja sigui als marges de les vies i/o als panells d’informació variable. La més important serà el tall de la N-II entre Calella (punt quilomètric 669) i Montgat (punt quilomètric 632), que es mantindrà restringida al trànsit des de les 07.30 h fins que finalitzi la cursa.
 
 
D’altra banda per evitar que els vehicles que circulin per la C-32 o autopista del Maresme s’incorporin al tram de la N-II afectat per la prova esportiva es restringiran aquestes sortides:
 
 • Es restringirà la sortida de Mataró Nord de l’autopista del Maresme o C-32, al punt quilomètric 104, en sentit Girona
 • Es tallarà la sortida de Cabrera de l’autopista del Maresme o C-32, al punt quilomètric 95, en sentit Girona 
 • Es restringirà la sortida de Cabrera de l’autopista del Maresme o C-32, al punt quilomètric 97, en sentit Barcelona
 
Tal com va succeir en edicions anteriors d’aquesta prova esportiva, durant la restricció del trànsit a la N-II, la C-32 serà l’alternativa per als vehicles. La circulació per aquesta autopista serà gratuïta per als usuaris de les poblacions afectades per la prova esportiva i que no tinguin cap altra via alternativa. Aquests municipis són Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, Masnou i Montgat.
 
En els accessos del tram afectat de la N-II, l’organització del triatló lliurarà als conductors que hagin estat desviats cap a la C-32 un tiquet que els permetrà circular gratuïtament per aquesta autopista. Convé destacar que aquests tiquets de gratuïtat per circular per l’autopista es distribuiran fins que els diferents trams afectats de la N-II es vagin reobrint. Aquesta mesura, juntament amb la resta que s’han adoptat de circulació, ordenació i regulació del trànsit, tenen l’objectiu de garantir la seguretat dels participants del triatló, limitar els efectes de la congestió i minimitzar possibles molèsties als conductors afectats.
 
Per tal de garantir la seguretat del personal que repartirà els tiquets de gratuïtat del peatge que els vehicles que accedeixin a l’autopista C-32 hauran de recollir prèviament, s’instal·larà senyalització vertical i abalisament amb cons, amb l’objectiu que els usuaris redueixin la velocitat a les proximitats dels punts de recollida. Aquestes actuacions es reforçaran amb cartells informatius. Aquest tipus de senyalització es disposarà en els punts següents d’accés a l’autopista:
 
1. Montgat
2. Alella
2. Premià de Dalt
3. Cabrera de Mar
4. Cabrera (polígon industrial) - Entrada NII / C-32
5. C-32 - C-60 (Accés 99)
6. Mataró - centre comercial (Accés 100 - Mataró Oest)
7. Mataró Nord (Enllaç 102-103)
8. Sortida C-32 - NII (Accés 104 NII Girona)
10. Caldes - Sant Vicenç (Accés 108)
11. Arenys de Mar - 1 (Accés 109)
12. Canet de Mar (Accés 113)
13. Sant Pol de Mar (Accés 117)
14. Calella - Pineda de Mar (Accés 122)
 
 
Senyalització informativa de les restriccions viàries
 
S’han instal·lat 16 cartells a diversos punts de la N-II i a vies d’accés a la nacional per tal d’informar els usuaris del tall d’aquesta via per la celebració del triatló. Els senyals es retiraran un cop finalitzada la prova.
 
 • 1 al PK 679 de la N-II a Palafolls;
 • 2 al PK 669 de la N-II a Pineda de Mar (BV-6001 – Malgrat de Mar);
 • 1 a la BV-5128, a la rotonda de Sant Iscle;
 • 1 a la C-61, a l’última rotonda després d’Arenys d’Amunt;
 • 1 a la BV-5034, a la rotonda de Sant Vicenç de Montalt;
 • 1 a la BV-5033, a la rotonda de Sant Andreu de Llavaneres;
 • 1 al PK 2 de la BV-5035, a la Riera de Sant Simó;
 • 1 al PK 97 de la C-32, en un ramal en sentit costa;
 • 1 a la B-502 a Argentona, abans de la rotonda de la BV-5021;
 • 1 a la BV-5023, a la rotonda de Premià de Dalt;
 • 1 a la rotonda de la carretera d’enllaç de Premià de Dalt, paral·lel a la BV-5023;
 • 1 a la BP-5002, a l’última sortida, paral·lel a la riera;
 • 3 a la rotonda de la N-II del Masnou.
 
El missatge que contindran aquests cartells informatius és:
 
N-II TALLADA
CALELLA - MONTGAT
PROVA ESPORTIVA
DIUMENGE 6 D’OCTUBRE
 
 
A la zona de Sant Andreu de Llavaneres s’instal·larà un cartell complementari amb el missatge:
 
ALTERNATIVA
C-32 PER MATARÓ
 
 
A més, l’SCT ja està informant d’aquesta afectació viària a la N-II a través dels panells de missatge variable.
 
 
Segregacions de calçada i carrils exprés en zones de circulació oberta
 
En alguns trams de la N-II, corredors i circulació convencional conviuran dins la zona de la cursa. Per tal de garantir la seguretat dels esportistes i dels usuaris de la via, se segregarà la calçada mitjançant balises amb cons cada 3 metres. A més, també se senyalitzaran les zones de separació de carril de la prova cada 10 metres, en aquells punts en què els participants en un o altre sentit de la cursa no disposin de cap separació física. En aquests trams de la via es manté la circulació de vehicles per tal de facilitar i garantir la connectivitat de determinades poblacions i urbanitzacions de la zona afectada per la prova.
 
 
Informació i consells
 
Els usuaris que circulin pel tram afectat per la prova esportiva han de seguir en tot moment les indicacions dels agents dels Mossos d’Esquadra operatius i del personal autoritzat de la prova esportiva.
 
D’altra banda les afectacions viàries del 5è Challenge Costa Barcelona – Maresme es poden consultar a través del 012, del Twitter de l’SCT @transit, el web www.gencat.cat/transit i a través de les cròniques radiofòniques i televisives de diversos mitjans de comunicació. 

1  

Fitxers adjunts

NOTA DE PREMSA EN PDF

NOTA DE PREMSA EN PDF
PDF | 108