• La llei Wert i la política d’inversions en infraestructures són fruit d’una visió uniformitzadora i exemples de “l’agressió contínua del Govern del PP”
  • Afirma que la compensació de l’impost a les entitats financeres pels dipòsits “no està fora de la taula” i que, si s’aconsegueix, es destinarà a restituir la paga extra dels funcionaris
 
El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha subratllat avui que, més enllà de les decisions motivades per la conjuntura econòmica, Catalunya pateix una agressió “estructural i profunda” per part del Govern del PP “que afecta el més central de la seva personalitat”.
 
En una entrevista al programa El Matí de Catalunya Ràdio, Mas-Colell ha explicat que aquesta agressió es manifesta contínuament, ja sigui en aspectes com la llei Wert, “una llei molt agressiva que no és econòmica ni conjuntural perquè no hi ha cap exigència econòmica que la justifiqui”, o el tractament asimètric de les inversions entre els aeroports de Barajas i El Prat en els PGE 2014, on no hi ha recursos per a la connexió de Renfe amb El Prat però sí per a l’aeroport de Barajas.
 
A més, ha constatat que la situació actual “es la història d’un PP que, ja des d’abans de la crisi, ha practicat una política de canviar el pacte de la transició i que aspira a una Espanya totalment homogènia, on molts catalans no hi caben”. “Ningú pot esperar que nosaltres fem l’‘acte de grandesa’ de rendir-nos davant d’aquests actes d’agressió”, ha afegit.
 
Tanmateix, el titular d’Economia no creu que els PGE 2014 s’hagin de llegir en clau de represàlia política específicament cap a Catalunya. Segons ell, “aquests pressupostos revelen prioritats que són, malauradament, les habituals en l’estructura centralista de l’Estat”.
 
Malgrat que els PGE 2014 no recullen concretament la compensació a la Generalitat per la suspensió de l’impost a les entitats financeres pels dipòsits de crèdit, Mas-Colell ha apuntat que aquesta qüestió no està “fora de la taula” i que, “a nivell d’esmenes i interacció política, insistirem”. I ha assegurat que, si finalment es reben aquests diners, es destinaran íntegrament a restituir la paga extraordinària dels funcionaris. “Els servidors públics garanteixen que la nostra administració estigui funcionant en circumstàncies tan difícils; només puc dir que ho sabem, que ho reconeixem i que els hi donem les gràcies”, ha afirmat.
 
 
Pressupost de la Generalitat per al 2014
 
Pel que fa a l’elaboració dels comptes catalans per al 2014, Mas-Colell ha explicat que el Ministeri d’Hisenda encara no ha comunicat al Govern l’import definitiu de la bestreta que correspondrà a Catalunya per l’aplicació del model de finançament, però ha avançat que l’entrada en vigor de noves figures tributàries -entre elles els impostos mediambientals i la revisió de l’impost sobre successions- permetran recaptar “uns centenars de milions d’euros”.
 
El conseller ha confirmat que es mantindrà l’actual política de capitalització del patrimoni públic, aprofitant que l’atractiu de Catalunya per a les inversions de tot tipus, “tant productives com immobiliàries, està augmentant”. Finalment, ha reiterat que el volum de despesa departamental per a l’any vinent es mantindrà en 19.800 M, la mateixa quantitat que al pressupost prorrogat del 2013
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 33