• Des del dia 8 de setembre s’han produït més de 400 petits sismes, però fins al moment no s’han assolit valors d’intensitat sísmica susceptibles de produir danys materials ni personals
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), ha rebut informació de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC) de que s’ha produït, a les 14.56 hores, davant les costes de Castelló un sisme de 2,9 graus en l’escala Richter sense que s’hagin produït danys a Terres de l’Ebre segons les primeres informacions. El telèfon d’emergències 112 de Catalunya no ha rebut cap trucada relacionada amb aquest sisme. Protecció Civil de la Generalitat, en contacte amb els Ajuntaments de la zona afectada i els cossos operatius està recopilant informació per descartar danys.
 
Abans, segons l’IGC, a les 11.55 hores s’ha registrat un altre sisme de 3,3 graus en l’escala Richter, que tampoc ha estat percebut i tampoc ha provocat danys materials.
 
Durant el dia d’avui s'han fet diverses inspeccions i comprovacions al territori i fins al moment no s'han registrar danys ni en habitatges ni en infraestructures.
 
Des de Protecció Civil de la Generalitat es recorda a la població que cal seguir les informacions Així mateix, es recorda que en cas de sisme important s’ha d’evitar sortir a l’exterior en els primers moments ja que es podrien despendre objectes de façanes o balcons. Cal situar-se al costat de parets mestres o sota objectes sòlids si el sisme sacseja la vivenda. Si percebeu olor a gas, tanqueu la clau de pas. Mantingueu la tranquil·litat en tot moment i recordeu que el 112 és el telèfon d’emergències. Si sortiu a l’exterior, per possible afectació a l’edifici, situeu-vos lluny de parets i façanes. Podeu consultar tots els consells per risc sísmic al web de Protecció Civil www.gencat.cat/interior/sismes i fer seguiment en continu al seu twitter @emergenciescat.
 
Cada vegada que arriba un avís de sisme de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC), Protecció Civil a través del CECAT inicia el protocol de comprovacions fent les trucades corresponents al telèfon 112, als diferents cossos operatius i a les policies locals per confirmar si hi ha hagut trucades de la ciutadania, o bé s’han produït danys materials o personals.