Direcció General de Comunicació

Rodalies

El Govern aprova el contracte de servei públic per a la gestió de Rodalies i Regionals fins a 2015

query_builder   8 octubre 2013 17:20

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el contracte de servei públic per a la gestió de Rodalies i Regionals fins a 2015

  • Aquest acord suposa la finalització del procés administratiu iniciat el mes de juny passat, quan es van acordar els termes del nou contracte de Rodalies i Regionals
El Govern ha aprovat avui el nou contracte de servei públic 2013-2015 per a la gestió de Rodalies i Regionals, que suposa un canvi en la relació contractual entre la Generalitat, com a Administració titular del servei, i l’empresa ferroviària que el presta, RENFE Operadora. Aquest contracte incorpora un pla d’actuacions per millorar la qualitat del servei per valor de 165 milions d’euros i dota el Govern d’instruments de seguiment de la gestió, amb la possibilitat d’imposar penalitzacions en cas d’incompliments contractuals de l’operadora.  L’acord d’avui suposa la finalització del procés administratiu iniciat el mes de juny passat, quan es van acordar els termes del nou contracte de Rodalies i Regionals.
 
El nou marc contractual significa un canvi en la relació entre l’Administració i la companyia amb l’objectiu de disposar dels instruments necessaris que garanteixin l’oferta d’un servei de qualitat i que permetin a la Generalitat un major control i intervenció en els serveis de Rodalies i Regionals. A més, inclou en les seves clàusules que, a instàncies de la Generalitat, el contracte es podrà rescindir abans de la seva finalització, totalment o per línies. Addicionalment, possibilita la implantació de serveis de Rodalies a Tarragona, Girona i Lleida de manera progressiva a partir de gener de 2014.
 
En virtut d’aquest contracte, el volum de l’oferta global que prestarà Renfe pels serveis de Rodalies serà de 820 trens diaris per dia laborable. Pel que fa al servei de Regionals, serà de 763 trens setmanals. L’any passat, 105,9 milions de viatgers van utilitzar el servei de Rodalies i 9,7 milions, Regionals.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia