Direcció General de Comunicació

Medalles Macià

El Govern reconeix els mèrits laborals d'11 persones i 4 empreses amb les medalles i plaques al treball President Macià 2013

query_builder   8 octubre 2013 17:20

event_note Nota de premsa

El Govern reconeix els mèrits laborals d'11 persones i 4 empreses amb les medalles i plaques al treball President Macià 2013

  • Reconeixement als treballadors, empreses i entitats que s’han distingit per la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball
El Govern ha acordat avui concedir la Medalla al treball President Macià 2013 a 11 persones i la Placa al treball President Macià 2013 a 4 empreses i entitats amb seu a Catalunya. Els guardons reconeixen treballadors i empreses pels seus mèrits laborals i la seva contribució a l'impuls de l’economia catalana. També són un reconeixement als treballadors i empreses que s'han distingit per la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball, i a les empreses i entitats que han adoptat millores i iniciatives de progrés en l’ordre laboral. Els guardons es van crear l’any 1938 i són oberts a qualsevol persona o entitat.
 
Medalles al treball President Macià
 
El Govern ha acordat atorgar la Medalla al treball President Macià a les persones següents:
 
  • Narciso Amigó de Bonet i Sans (57 anys)
Doctor en medicina i Cirurgia. Especialista en Ergonomia i Psicosociologia aplicada. Entre d’altres, ha exercit els càrrecs de Director de Recursos Sanitaris i Prevenció de Riscos Laborals de l’Autoritat Portuària de Barcelona, on va destacar per la lluita contra la drogoaddicció (alcohol i drogues) dins de l’àmbit del Port de Barcelona treballant amb sectors de risc. Ha estat impulsor del programa SECUPORT, que va tenir impacte sobre més de 25.000 treballadors i més de 1.000 petites i mitjanes empreses.
 
  • Rosa M. Fabián Martínez (64 anys)
Llicenciada en Ciències Econòmiques i en Dret. Va començar a col·laborar amb el sindicat Comissions Obreres en el darrer any de la seva llicenciatura. En legalitzar-se el sindicat, es va incorporar a l’estructura laboral de professionals formant part de l’equip d’economistes. Ha estat diputada al Parlament de Catalunya (1988-1992) per Iniciativa per Catalunya. Entre altres càrrecs, ha estat presidenta de la Comissió de Control Administratiu i Financer de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya i membre de l’Associació de Dones Juristes. Ha participat en la major part dels acords assolits en les relacions laborals dels darrers 25 anys a Barcelona.
 
  • Teresa Ferré Porres (79 anys)
Infermera. Va estudiar l’especialitat de Madrona i Podologia a la Facultat de Medicina a Barcelona. Des de l’any 1956, a Amposta, ha assistit prop de 5.500 parts. Ha estat un exemple de vida dedicada al treball i a la comunitat. Té el reconeixement de “filla il·lustre de la població d’Amposta” , on hi ha contribuït al desenvolupament econòmic i social.
 
  • Ignacio Estévez Rodríguez (71 anys)
Llicenciat en Dret. Exerceix de professor a la Universitat de La Plata (Buenos Aires). L’any 1974 va començar a exercir com a advocat i l’any 1978 es va exiliar a Barcelona perseguit per la dictadura militar argentina. Ha estat advocat al gabinet jurídic del sindicat CCCO i des de l’any 1989 exerceix al seu propi despatx en defensa dels drets dels treballadors.
 
  • Antonio Fitó Morató (72 anys)
Enginyer tècnic agrícola i Llicenciat en Biologia. Entre els anys 1960 i 2010 va exercir el càrrec de director general de Semillas Fitó S.A. amb una clara aposta per a la recerca i la innovació. Semillas Fitó S.A. és una empresa que té el major rècord d’obtenció de varietats pròpies (més de 200 varietats vegetals) i dedica a R+D+I el 13% de la seva facturació.
 
  • Manuel Faus Pujol (70 anys)
Notari. Des de l’any 1974 exerceix la seva professió a la ciutat d’Olot. A més de la seva activitat professional, ha destacat pel seu vincle en l’atenció a les persones amb discapacitat psíquica d’una manera altruista i amb un alt compromís personal i social. La seva formació professional ha permès donar forma i seguretat jurídica a les iniciatives que s’han fet a la comarca de la Garrotxa a favor de les persones am discapacitat. Actualment, és el patró de la Fundació Sentit, vinculada a la Cooperativa La Fageda.
 
  • Manuel García Escobar (Manolo Escobar, 82 anys)
Cantant. Conegut professionalment com a Manolo Escobar, va arribar a Catalunya a l’edat de 14 anys. Va viure a Badalona i a Barcelona fins a l’any 1963. Amb més de 80 discos editats, ha desenvolupat una llarga carrera professional plena d’èxits pels quals ha rebut premis i reconeixements.
 
  • Rosa Oriol Porta (67 anys)
Empresària del sector de la joieria, l’any 1985 va crear l’osset en or, emblema de la marca TOUS. L’any 2009 va constituir la Fundació Rosa Oriol, que aglutina la Plataforma ciutadana de la solidaritat. La Fundació té diferents espais de residència, convivència, habitatges tutelats, i d’apadrinaments, tots dirigits a contribuir a la responsabilitat social vers la integració de col·lectius desfavorits. Per la seva trajectòria empresarial, marcada per un alt esperit emprenedor, ha rebuts diversos premis i distincions.
 
  • Manel Vila Roura (81 anys)
Comerciant. President de l’Associació de Comerciants de Banyoles i Pla de l’Estany des de 2004, s’ha destacat com un gran defensor del comerç i s’ha implicat en la millora contínua del sector. Va començar la seva trajectòria professional als 11 anys com a ajudant de pastisser i, posteriorment, va reorientar el negoci familiar cap a la venda de pinsos. L’any 1972, va fundar la botiga de confecció tèxtil “Vila’s”. Defensor del model comercial català, ha desmostrat un gran esperit de superació personal i professional.
 
  • Ramon Aymerich Santandreu (81 anys)
Treballador i defensor del moviment cooperatiu a la comarca de les Garrigues, Ramon Aymerich ha estat vinculat durant més de 50 anys al Sindicat Agrícola del Pla d’Urgell SCCL, i l’Agrària i Secció de Crèdit “La Borgenca” SCCL. Com a vicepresident de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, ha treballat amb l’objectiu de promoure el desenvolupament econòmic dels socis cooperativistes i ha destacat pel seu fort compromís amb el moviment cooperativista agrari de Les Garrigues.
 
  • Fulgenci Cerón Palau (67 anys)
Empresari del sector de la neteja durant més de 50 anys a Lleida. Va començar la seva activitat professional com a venedor de l’empresa Jabones Camp S.A., on va impulsar la comercialització de productes dirigits a clients de gran consum. L’any 1988, va fundar Ilerda de Serveis, empresa de distribució de neteja professional. El seu esperit emprenedor el va portar a apostar per nous projectes empresarials i innovadors, socialment responsables, i l’any 1993 va fundar Uninet que, amb altres empreses del sector, es va constituir en un grup de compres de productes de neteja professional que, posteriorment, seria el Grupo Dino.

 
Plaques al treball President Macià
 
El Govern ha acordat atorgar la Placa al treball President Macià a les institucions i empreses següents.
 
  • Plàstics Castellà SA (Tortosa)
S’atorga el guardó a l’empresa Plàstics Castellà en la categoria de foment de la creació d’empreses i de l’ocupació de qualitat. És una empresa familiar constituïda l’any 1974 pels germans Castellà dedicada a la fabricació de tapes i envasos de plàstic pel sistema d’injecció. En l’actualitat, treballen 390 persones a l’empresa, (273 a la fàbrica de Tortosa), i disposa d’una planta de producció a Hongria. Plàstics Castellà es caracteritza per la millora competitiva basada en la innovació tecnològica i la formació de recursos humans, i contribueix al desenvolupament de la zona apostant per sistemes productius respectuosos amb el medi ambient.
 
  • Fundació Pare Manel (Barcelona)
S’atorga el guardó a la Fundació Pare Manel en la categoria d’igualtat d’oportunitats en el treball i conciliació de la vida personal, laboral i familiar. Aquesta fundació és una associació sense ànim de lucre que desenvolupa projectes d’acció social i educativa amb infants, joves i famílies en risc d’exclusió social o situació de marginalitat mitjançant la promoció i el desenvolupament de projectes com, per exemple, programes de microcrèdits, de lluita contra la pobresa infantil, d’acompanyament a la inserció de joves, de presons, de reforç escolar, i de lleure i esport educatiu.
 
  • Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
S’atorga el guardó en la categoria de responsabilitat social empresarial. Aquesta federació, que enguany celebra el seu 30è aniversari, és una entitat representativa del sector agrari, amb una incidència sobre la promoció i el desenvolupament de l’activitat empresarial en el sector agrari (informació, formació, acompanyament de les empreses, nivell d’influència, voluntat i capacitat de representació en la defensa dels interessos cooperatius).
 
  • Gates PT Spain, S.A (Balsareny)
S’atorga el guardó en la categoria de seguretat i salut en el treball. Aquesta empresa, situada al terme municipal de Balsareny, és del sector químic i es dedica a la producció de corretges de transmissió de potència per a l’automoció. Per Gates PT Spain, la seguretat i la salut en el treball són la màxima prioritat. I desenvolupa una política de tolerància zero en riscos amb la implicació i el compromís dels 240 treballadors de l’empresa.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia