FOTO
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha presidit aquesta tarda la reunió del Comitè tècnic de seguiment del Pla Especial d’Emergències per sismes (SISMICAT), que ha tingut  lloc a la seu de la Delegació del Govern a Terres de l'Ebre, ubicada a Tortosa.
 
El titular d'Interior ha traslladat als alcaldes la insatisfacció respecte la reunió celebrada dilluns a Madrid, i ha explicat que va traslladar al ministre d’Indústria el malestar dels alcaldes catalans per no haver estat convocats a la trobada.
 
Espadaler ha informat també que la Generalitat ja ha lliurat a la Fiscalia de Medi Ambient de l'Audiència de Tarragona la informació de què disposa en relació als sismes.
 
A la reunió d’avui del Comitè tècnic de seguiment del pla SISMICAT s’ha acordat:
 
1. Mantenir el Pla SISMICAT en alerta de forma preventiva per garantir el fluxe d’informació entre les administracions i la població.
 
2. Incorporar un representant de l’Estat al Comité tènic de seguiment del pla.
 
3. Traslladar a les administracions locals l’Informe del Consejo de Seguridad Nuclear relatiu a la seguretat de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs en relació als moviments sísmics.
 
En aquest sentit, el conseller ha valorat com a molt tranquil·litzador l’informe, que diu que els sismes no han tingut cap repercussió en la seguretat de les centrals.
 
El titular d’Interior ha convocat una propera reunió del Comitè tècnic de seguiment del pla SISMICAT per dimarts vinent.
  
A la reunió d’avui han assistit els alcaldes i representants d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja, Deltebre, Ulldecona, Amposta i Tortosa. També han estat presents el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès; el director general de Protecció Civil, Jordi Aurich; representants de l’Institut Geològic de Catalunya, dels cossos d’emergències i representants del Consell Comarcal del Baix Ebre i del Montsià.