Territori

L'Agència Catalana de l'Aigua activa la depuradora de Can Ram (Sant Pere de Vilamajor), la 24a del Vallès Oriental

query_builder   9 octubre 2013 09:20

event_note Nota de premsa

L'Agència Catalana de l'Aigua activa la depuradora de Can Ram (Sant Pere de Vilamajor), la 24a del Vallès Oriental

 
  • La instal·lació, amb un pressupost superior als 681.200 d’euros, està dissenyada per tractar un cabal de 270 m3/dia
 
  • La seva posada en marxa, a més de sanejar les aigües residuals d’aquest nucli, també contribueix a la millora mediambiental del riu Tordera
 
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat en servei la depuradora i els col·lectors en alta de Can Ram (terme municipal de Sant Pere de Vilamajor), a la comarca del Vallès Oriental. Aquesta actuació ha tingut un cost superior als 681.200 d’euros i ha consistit en una depuradora biològica amb aireació prolongada, dissenyada per a tractar un cabal de 270 m3/dia. També s’ha construït una xarxa de col·lectors amb una extensió de 1.750 metres.                   
 
L’aigua tractada es retorna al torrent de Can Lari (conca de la Tordera), contribuint a la seva millora mediambiental. D’aquesta manera, l’aigua sanejada a la depuradora possibilita una reutilització indirecta o no planificada que contribueix a mantenir el cabal ecològic del riu i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigua avall.
 
Aquesta és la 24a estació depuradora en servei a la comarca del Vallès Oriental, juntament amb les plantes d’Aiguafreda, l’Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Campins, Cànoves i Samalús, Corró d’Amunt, la Garriga, Granollers, Gualba, La Llagosta, Montornès del Vallès, Pertegàs, la Roca del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Feliu de Codines, Sant Quirze Safaja, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina, Vilalba Sasserra i Vilanova del Vallès.
 
Sanejament a Catalunya
 
El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.
 
A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 207