La consellera de Benestar Social i Família respon al grup parlamentari del PPC que “si tant els preocupa la situació de les residències per a gent gran, comencin per complir la Llei de la dependència”
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha respost avui a dues preguntes orals en el Ple del Parlament als grups parlamentaris del PPC i el PSC sobre centres residencials i la situació de les persones amb dependència. La consellera Munté ha destacat que “ens preocupen les dificultats del sector i és per això el constant diàleg i negociació”, però ha reclamat també la col·laboració dels grups parlamentaris. En aquest sentit, Munté ha reclamat al diputat del PPC que pressioni el Govern de l’Estat perquè faci efectiu el Fons de pagament a proveïdors.
 
La consellera ha denunciat que “mentre el Govern de la Generalitat ha fet un sobreesforç continuat per a poder donar compliment a la Llei de la dependència, el Govern de l’Estat és qui retalla aquesta Llei de manera unilateral” i ha acusat el Govern de l’Estat d’”escanyar el sistema de la dependència”. Munté ha lamentat “la manca de voluntat de l’Estat per a complir aquesta Llei” i ha recordat que el propi Mariano Rajoy va reclamar al Govern de Zapatero “recursos econòmics suficients per a poder aplicar la Llei en el moment de la seva aprovació”.
 
En resposta al grup parlamentari del PSC, Munté ha destacat que “és trampós parlar de la Llei de la dependència referint-se només a la gestió del Govern del PP, quan els socialistes són els pares de la Llei i la van incomplir des del primer minut pel que fa al seu finançament”.
 
Neus Munté ha recordat que “la nostra prioritat ara és garantir la sostenibilitat del sistema, per això estem dialogant i negociant amb el sector, posant sobre la taula mesures i propostes realistes”.