• El cap de l’Executiu ha presidit l’acte de commemoració del 25è aniversari de la Fira del torró i la xocolata a la pedra d’Agramunt i el lliurament dels premis anuals de la Cambra de Comerç de Tàrrega
El president Artur Mas ha presidit els premis de la Cambra de Comerç de Tàrrega
El president Artur Mas ha presidit els premis de la Cambra de Comerç de Tàrrega
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha remarcat aquest vespre, des de Tàrrega, que Catalunya és un país que té l’origen en el món del comerç, “que vol dir el món del diàleg i de la negociació”, i de la cultura, “que per definició marca un esperit de convivència i esperit pacífic”. I “perquè tenim aquest adn acumulat aquest és un país que anhela una bona convivència pacífica en tots els terrenys”, ha reblat.
 
En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha subratllat que, “en aquest moment en què hi ha molts moviments al país de tot tipus”, també des del punt de vista ciutadà i polític, “la gran expressió de tots els moviments és una expressió molt serena, pacifica i tranquil·la”.
 
El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions des de Tàrrega, on ha presidit la VII edició dels premis anuals de la Cambra de Comerç del municipi.
 
En l’inici del seu discurs, el cap del Govern ha volgut transmetre el seu condol i suport a la família de l’Alba Martí, la jove de Tàrrega de 14 anys que dilluns va morir a mans de la seva exparella. “Desgraciadament, assistim una vegada més a aquest fenomen de la violència masclista que s’emporta per endavant unes quantes dones cada any”, ha remarcat el president, i ha subratllat que cal “una reflexió” profunda perquè “totes les víctimes, i sobretot les innocents, necessiten el suport de tothom”.
 
“L’Alba Martí ha estat una víctima, una màrtir de la violència masclista”, ha assegurat el president, i ha lligat el seu cas amb l’assassinat del president Lluís Companys, “que també va ser un màrtir, víctima de la violència només pel fet de ser catalanista i haver estat president de la Generalitat en una època determinada”, i amb els 522 màrtirs que aquest diumenge es beatificaran a Tarragona.
 
El president ha explicat que la seva presència en aquest acte de beatificació es deu al fet que aquestes persones “també van ser víctimes innocents”,  perquè “va ser una violència contra la gent que estava a l’Església per les seves creences religioses”.
 
“Hem d’estar al costat de l’Alba, per la violència masclista; al costat de Companys i de tota aquella gent que, per simplement per ser catalanistes, van ser assassinats, i hem d’estar al costat també d’aquells màrtirs de l’Església que van patir uns altres tipus violència només per les seves creences religioses”, ha manifestat.
 
 
Premis a la trajectòria
 
Durant l’acte, el president Mas ha lliurat els Premis Cambra 2013, que enguany han premiat: Torrons Vicens SL, en la categoria d’Internacionalització; Semillas Fito Sa, en I+D; Teixits Gassol SA, com a  Establiment Comercial, i s’ha fet un reconeixement especial a Antonio Pujol, director general de l’àrea de Comerç Minorista del Banc Popular.
 
Després d’entregar els guardons, el cap de l’Executiu ha subratllat que “per anar sortint de la situació que ens envolta el que cal és agafar com a exemple les persones que hem premiat avui”. Empreses de trajectòries molt diferents, però que totes estan anant endavant en moments complicats “gràcies a treballar molt, treballar bé, tenir la ment oberta, i tenir idees noves cada dia”.
 
El president també ha aprofitat el seu discurs per agrair i felicitar a la Cambra de Comerç de Tàrrega i a totes les cambres de Catalunya per la “bona feina” que estan realitzant, especialment en aquest moment econòmicament complicat, i ha assegurat que el Govern intentarà ajudar-les, com ha fet fins ara, en aquest camí de dificultats.
 
A la cerimònia també hi han assistit l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; la presidenta del Consell Comarcal de l’Urgell, Rosa Maria Mora; el president de la Cambra de Tàrrega, Delfí Robinat, i els presidents de les Cambres de Comerç de Barcelona i Lleida, Miquel Valls i Joan Simo, respectivament.
  
 
25è aniversari de la Fira del torró i la xocolata de Tàrrega
 
En la visita que ha fet a la comarca de l’Urgell, el president també s’ha desplaçat al municipi d’Agramunt, on ha presidit l’acte de commemoració del 25è aniversari de la Fira del torró i la xocolata a la pedra.
 
Durant el seu discurs, el cap de l’Executiu ha subratllat que “els 25 anys de Fira han ajudat a situar al mapa Agramunt i l’han fet coneguda més enllà de la comarca i de les Terres de Lleida”. Un esdeveniment que, com ha destacat el president, “no només dóna nom” a Agramunt, sinó que “també dóna feina i la possibilitat d’obrir mercats nous i diferents”.
 
“I per a un país com el nostre, una de les poques coses positives de la crisi és que la gent s’ha adonat que el nostre mercat interior és relativament petit i han entès que, si volem ser una economia forta i dinàmica, hem de situar-nos en el món sencer”, ha reblat el president.
 
Artur Mas també ha destacat que tradició i modernitat han anat lligades en el cas de la fira d’Agramunt  i que cal posar en valor que “el camp del torró, una activitat que va néixer tants anys enrere, s’ha sabut adaptar amb el pas del temps i avui torna a florir”.
 
Per últim, lligant la fira d’Agramunt amb el moment que viu el país, el president ha assegurat que “el que es proposa el país no és gens fàcil i ens fa falta molta energia”, i, per aquest motiu, ha assenyalat que “l’energia i la dolçor del torró i la xocolata són bons ingredients per al trànsit del país i per les metes que ens estem proposant”.
 
Abans de l’acte commemoratiu de la fira, el president ha fet una visita institucional a l’Ajuntament d’Agramunt, acompanyat del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí. En arribar, el president ha saludat tres dels quatre torronaires del municipi que elaboren torró d’Agramunt amb Indicació Geogràfica Protegida. A continuació, ha mantingut una breu trobada amb els membres del consistori, encapçalats per l’alcalde, Bernat Solé, i ha signat el llibre d’honor de la vila.

3  

Imatges

El president a Agramunt

El president a Agramunt 534

Premis Cambra 2013

Premis Cambra 2013 456

Els guardonats amb els Premis Cambra 2013

Els guardonats amb els Premis Cambra 2013 602

1  

Fitxers adjunts

El president amb tres dels torronaires d'Agramunt

El president amb tres dels torronaires d'Agramunt
JPG | 482