Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de la Figueres i de l’Àrea Regional de Trànsit del sector de Girona van detenir el dia 10 d’octubre a Aiguaviva (Gironès), tres homes d’entre 23 i 34 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina, tots veïns de Mataró, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força i un delicte de robatori i furt d’us de vehicle.
 
La matinada del dia 10, els mossos van rebre l’avís d’un camioner al qual li havien robant la càrrega que transportava. Estava estacionat a l’àrea de descans de l’autopista AP-7, al terme municipal Garrigàs (Alt Empordà).
 
Els agents van muntar un dispositiu per tal de localitzar els autors dels fets. Simultàniament, una patrulla es va adreçar a l’esmentada àrea i va comprovar que de dins del remolc faltava gairebé la meitat de la mercaderia, bàsicament productes electrònics.
 
Poc després, els mossos van localitzar una furgoneta que coincidia amb la descripció dels possibles lladres. El vehicle circulava en sentit sud per la mateixa autopista, acompanyat per un turisme.
 
El cotxe va fer diverses maniobres per tal de frenar el vehicle policial i d’aquesta manera impedir que aturés la furgoneta. Finalment altres patrulles dels mossos es van afegir a la persecució i van interceptar els dos vehicles fugitius.
 
En aturar-los, la persona que conduïa la furgoneta va fugir corrents i va saltar la tanca metàl·lica de protecció de l’autopista. Els mossos van sortir darrere seu i el van detenir en un camp de conreu proper. Pel que fa al turisme, els dos ocupants van ser detinguts abans que poguessin fugir.
 
Els policies van comprovar que dins de la furgoneta hi havia la càrrega que havia estat robada de l’esmentat camió. A més, també es va constatar que la furgoneta havia estat sostreta aquella mateixa nit a la població de Medinyà (Gironès).
 
Els detinguts, tots amb antecedents, van passar l’11 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
 
Àrea de Comunicació
Girona, 13 d’octubre de 2013

4  

Imatges

Fotografia01

Fotografia01 115

Fotografia02

Fotografia02 120

Fotografia03

Fotografia03 104

Fotografia04

Fotografia04 127