Direcció General de Comunicació

Seu electrònica

El Govern crea la Seu electrònica amb l'objectiu d'apropar l'Administració de la Generalitat a la ciutadania i les empreses

query_builder   15 octubre 2013 16:55

event_note Nota de premsa

El Govern crea la Seu electrònica amb l'objectiu d'apropar l'Administració de la Generalitat a la ciutadania i les empreses

  • La Seu és un portal electrònic únic per a tots els òrgans de l’Administració de la Generalitat, des del qual la ciutadania i les empreses podran accedir a tota la informació sobre els serveis de la Generalitat, fer-hi tràmits i presentar electrònicament documents al registre públic
  • La Seu electrònica, que aplega tot el conjunt de serveis, punts d’atenció i tramitació electrònica i portals ja existents, es posarà en funcionament a finals d’aquesta setmana i estarà operatiu les 24 hores del dia durant tot l’any
  • A més, la posada en marxa del Registre Electrònic permetrà la tramitació de serveis per mitjans electrònics en el 100% dels casos.
 
 
El Govern ha aprovat avui el decret de creació de la Seu electrònica de la Generalitat, un portal que entrarà en funcionament a finals d’aquesta mateixa setmana. La posada en marxa de la Seu electrònica suposa un pas endavant en l’objectiu d’apropar l’Administració de la Generalitat a la ciutadania i les empreses, ja que possibilita l’accés al catàleg de serveis i tràmits per mitjans electrònics sense condicionaments horaris ni d’espai perquè estarà operatiu les 24 hores del dia durant tots els dies de l’any. A més, tot es podrà fer amb la màxima seguretat i contribuirà a un ús més eficaç i eficient dels recursos públics.

De fet, la Seu electrònica, tot i que és un portal de nova creació, aplega tot el conjunt de serveis, punts d’atenció i de tramitació electrònica i portals ja existents, com ara l’Oficina Virtual de Tràmits (OVT), el Canal Empresa o la Plataforma de Serveis de Contractació Pública.

La Seu electrònica garanteix que la informació publicada és de qualitat i una navegació i comunicació segures. Tot sota l’aixopluc de la correcta aplicació dels principis d’accessibilitat, seguretat, responsabilitat, disponibilitat, neutralitat i interoperabilitat de la normativa establerta, i de tots els altres,  que en siguin d’ús generalitzat per a la ciutadania. L’adreça electrònica de referència de la Seu electrònica és https://seu.gencat.cat

Cal afegir que la Seu electrònica és única per a tots els òrgans de l’Administració de la Generalitat i els seus organismes vinculats. El seu àmbit d’aplicació es podrà ampliar, mitjançant la signatura de convenis, a altres ens on la Generalitat té una participació, directa o indirecta, inferior al 100% del seu capital o fons patrimonial.

Instruments de suport

La Seu electrònica disposa del Tauler Electrònic i del Registre General Electrònic de l’Administració de la Generalitat com a instruments de suport.

El Tauler electrònic
El Tauler electrònic és el mitjà electrònic de publicació de la informació d’interès general així com de les comunicacions i els actes dictats per l’Administració de la Generalitat i la resta d’ens previstos en els què la ciutadania i les empreses siguin part interessada.

La publicació al Tauler electrònic és complementària a la publicació al DOGC, sempre i quan no hi hagi una norma o procediment que autoritzi expressament el caràcter substitutori de la publicació al tauler. Per tant, a través de la consulta per internet al Tauler electrònic, es possibilita a la ciutadania i les empreses poder consultar les publicacions a qualsevol hora sense haver de fer cap desplaçament.

El Registre electrònic
El Registre general electrònic permet la presentació de comunicacions sobre assumptes que no disposin de tramitació telemàtica específica habilitada en la Seu electrònica. Així doncs, amb aquest registre, es completa al 100% l’accés electrònic a la tramitació amb la Generalitat.

La Seu electrònica està disponible en els tres idiomes oficials a Catalunya- català, castellà i occità-aranès- així com també en anglès.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia