Direcció General de Comunicació

Fons europeus

El Govern dóna el vistiplau als nous criteris de distribució de fons europeus en què Catalunya rebrà 2.121,8 milions el període 2014-2020

query_builder   15 octubre 2013 17:04

event_note Nota de premsa

El Govern dóna el vistiplau als nous criteris de distribució de fons europeus en què Catalunya rebrà 2.121,8 milions el període 2014-2020

  • 1.980 M€ corresponen a l’objectiu de creixement i ocupació i representen un 44% més que els rebuts entre el 2007 i el 2013
  • La Generalitat gestionarà directament el 65% d’aquests recursos, un 60% més que en el període anterior
  •  Addicionalment, rebrà 141,7 M de l’objectiu de cooperació territorial

El Govern ha donat  avui el vistiplau als nous criteris de la Comissió Europea en relació a la distribució de Fons Europeus que prioritzen, en una conjuntura de crisi i recessió, les regions que són clarament tractores de l'economia. Per primera vegada des de la integració d’Espanya al mercat comú, la Comissió ha decidit apostar per les regions que puguin contribuir a reactivar el creixement, com Catalunya, i abaixar lleugerament la intensitat de la política subsidiària dels darrers períodes en què intensificava encara més l’ajut a les regions menys desenvolupades.


En base a aquests nous criteris, Catalunya rebrà 2.121,8 milions del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i del Fons Social Europeu (FSE) durant el nou període de programació 2014-2020. D’aquests, 1.980,1 milions corresponen a l’objectiu de creixement i ocupació i representen un 44,2% més que en el període anterior (2007-2013) i un 16,8% del total de recursos assignats a les regions més desenvolupades.
Pel que fa a l’objectiu de cooperació territorial europea, que promou la col·laboració econòmica entre els espais fronterers, Catalunya rebrà uns 141,7 milions d’euros corrents, el 22,9% del total de recursos assignats a l’Estat espanyol.


En el període 2014-20, la CE vol potenciar l’activitat econòmica que aporta més valor afegit, concentrant els ajuts del FEDER en la recerca, la innovació tecnològica, la competitivitat de les pimes, les tecnologies de la informació i l’economia baixa en carboni. En el cas del FSE, el suport és, fonamentalment, a l’ocupació juvenil i a la lluita contra la pobresa i l’exclusió social.

taula 1
L'Estat espanyol ha rebut de la Comissió Europea les xifres corresponents al nou període, amb la preassignació territorial que obeeix a aquest nou criteri. El Govern de la Generalitat, a l'espera de la comunicació escrita per part del Ministeri que es rebrà en els propers dies, vol expressar la seva satisfacció pel que pot representar aquesta injecció de diners destinats al creixement i l’ocupació a Catalunya. Al voltant de 282 milions anuals, 183 dels quals seran gestionats directament per l’administració catalana. A aquesta quantitat, caldrà sumar-hi els recursos que es puguin rebre de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.
taula 2
Quant a la distribució per administracions, la Generalitat gestionarà un total de 1.287,0 M en el marc de l’objectiu de creixement i ocupació, xifra que representa el 65% del total de recursos assignats a Catalunya, un 60% més que l’actual període. 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia